127984

Russer Flua #12

Kvalitétsflugor från kända leverantörer

Varunummer: 144265
33:-
-+
10 stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarTillbehörSupport
Beskrivning

Bibio Ponomae - "Russeflua" - kan ge särskilt bra fiske under sensommaren eller tidig höst de år det förekommer. Det här är en av de insekter som verkligen får de stora fiskarna att vakna. Erfarna flugfiskare är medvetna om detta och är förberedda.

 

 

Under riktigt bra "bibio-år" - när ryktena börjar spridas - kan du upptäcka att vissa återförsäljare nästan är slutsålda på Bibio-flugor. Inte konstigt, för detta är något av det tuffaste torrflugefiske du kan uppleva på sensommaren.

 

Denna insekt är ganska stor med en relativt tjock kropp som är mellan 10 och 14 mm lång. Den är lätt att känna igen på de långa kraftiga röd-orange benen. I Skandinavien finns den nästan överallt, men är mindre talrik längs kusten. Vad den egentligen föredrar är fjällbjörkskog och ljung. Du hittar den högt uppe i bergen både i floder och i vatten - lika högt som du hittar öring.

 

Den ryska flugan verkar ha ett toppår vart tredje år och under de år den inträffar är den i teorin tillgänglig för fisken under några veckor. Vi säger i teorin, eftersom husflugan är en usel flygare och vägrar flyga när det blåser. Du kan därför få samlingar av enorma antal när några dagar med vind byts ut mot en lugn dag. Det kan faktiskt bli så många ryska flugor att fiskarna helt enkelt äter sig mätta.

 

Det är också vanligt att fisken är selektiv när det gäller sjunkande ryska flugor snarare än de som fortfarande flyter. Många har lyckats omvandla sina torrflugor till sjunkande våtflugor. Ett enkelt sätt att uppnå detta på en redan impregnerad fluga är att ge den ett lager TMC Zinc Gel. Alternativt kan du spotta på flugan, gnida in den med jord, lera eller liknande. Men ur en flugfiskares synvinkel är det nog bäst om det finns en jämn, måttlig förekomst av russflugor på vattnet.

 

Därför att. vind och väder kan det finnas dagar där man inte ser en enda rysk fluga även om det har varit gott om dagarna framöver. Att knyta en Bibio Hopper på framfoten kan ändå ge bra resultat. Fisken låtsas känna igen insekten och kommer ofta att röra sig några meter om den upptäcker den.

 

  • Aktuell tid: juli, augusti och september
  • Användningsområde: floder, stilla vatten och sjöar
  • Flugtyp: torrfluga
  • Imitation: Bibio
  • Scen: vuxen
Recensioner
Frågor & svar
Tillbehör
Support
127984