126052

Vespertina #14

Köp 12 flugor och få en gratis flugask

Varunummer: 144199
33:-
-+
20+ stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarTillbehörSupport
Beskrivning

Umpqua Vespertina är en perfekt bunden fluga med hög kvalité på både materialet och kroken. Umpqua ligger i framkant när det kommer till att binda flugor i toppkvalité till allt flugfiske. UMPQUA använder alltid de bästa materialen och komponenter som håller extremt hög kvalité när de binder sina flugor därav är det en bidragande anledning till den extremt kvalitativa slutprodukten .

 

 

Dagssländan Leptoplebia Vespertina kläcker vanligtvis i början på våren ca 3 veckor efter att isen släppt sitt tag om våra insjöar, sländan kallas även för ”liten myr-dagsslända” vilket passar sig in extremt bra på sländans habitat och levnadsmönster. Vespertina tillsammans med sitt  större ”syskon” Marginata är dem som klarat sig allra bäst och förekommer mest rund om skandinaviska och europeiska naturen. Sländans optimala habitat är grunda biotoper gärna med stenig botten blandat med vegetation. Dagsländan svärmar gärna över översvämmade ängar och liknande och kläcker där men dem kan även frikläcka. När dem väl har kläckts så gäller det verkligen att ha en bra imitation i flugasken för när första dagssländekläckningen är igång är det verkligen läge!
 

Vespertinafiske kan vara otroligt krävande och fisken tar ofta nymfer/kläckare före duns som denna . Därför kan det vara riktigt bra att ha med sig alla 3 stadier i flugasken när fisken är riktigt selektiv.

 

 

Tips för impregnering:

  •  Hela flugan förutom vingen kan impregneras med vanlig gel-impregnering.
  • Vingen kan impregneras med TMC Dry Magic eller Cdc Olja. Små mängder!
  • Efter du fått fisk ska flugan impregneras igen emellanåt.

 

 

Recensioner
Frågor & svar
Tillbehör
Support
126052