409897 409897

Øyo Falketind Slidkniv

Solid allround kniv

Varunummer: 238392
1 175:-Kampanjpris
1 599:-Ordinarie pris
-+
8 stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarSupport
Beskrivning

Falketind är en solid allroundkniv gjord för grov användning. Fullt knivblad i oxiderat Sandviksstål 12C27, härdat till 58-60 timmar, vilket gör att det förblir skarpt under lång tid. Skaftet är bra att hålla och gjord av hållbar micarta. Läderfodralet har en justerbar rem för trygg och praktisk förvaring när du är på språng.

 

  • Oxiderat Sandvikstål 12C27
  • 10cm blad 
  • Fingerstopp

 

Skaftet är lätt att hålla och tillverkat av slitstark micarta, som består av epoxi/resin och andra funktionella material som gör det opåverkat av fukt och vatten. Micarta-materialet säkerställer också att greppet bibehålls även om dina händer är blöta. Skaftet har även ett fingerstopp för din egen säkerhet.
 
 
Läderslidan kommer med en justerbar bältesrem för praktisk förvaring på språng.

 

Får betyget 8 av 10 i tidningen Jakt nr. 3 2020.

Citat från testet: "Om du letar efter en lätt jakt/slaktkniv är inte Falketind förstahandsvalet, men om vikten inte är avgörande och du vill ha en rejäl och säker kniv är Falketind definitivt en kandidat" + Håller eggen länge, bra grepp även när det är blött, skaftet tål fukt och ordentlig rengöring"

Läs hela testet från Jakt här (PDF som öppnas i ny flik)

 

Får betyget 9 av 10 i bladet Vildmarksliv nr 12 2021

citat från testet: "Sammantaget en fin brukskniv som kan föras vidare om man sköter den ordentligt" + "Gedigen, stort användningsområde, ligger bra i handen".

Läs hela testet från Vildmarksliv här (bild som öppnas i ny flik)

 

Knivblad:

Oxiderat Sandvik stål 12C27 ger maximal hårdhet och optimalt rostskydd. Knivbladet är härdat till 58-60hrc, vilket är en hårdare stålhärdning än på de andra Øyo-knivarna. Falketind är mycket robust kniv som är 3,9 mm tjock och har ett 10 cm långt blad.

 

Storlek:

  • Bladlängd: 10 cm
  • Total längd: 22 cm

 

Egenskaper:

Fingerstopp som förhindrar att handen glider på bladet vid normal användning.

 

Stålkvalitet:

För Øyo handlar bra stålkvalitet om balansen mellan eggens hållbarhet, det vill säga hur länge den håller innan den blir matt – och hur lätt den är att slipa igen.
 
Øyo har därför valt att nöja sig med en hårdhet av härdat stål som de anser är korrekt i förhållande till ovan nämnda balans på den enskilda knivmodellen.

Om Øyo:

 
Øyo på Geilo har tillverkat verktyg, yxor, knivar, köksartiklar och presentartiklar i över 130 år. Kvalitet är hörnstenen i familjeföretaget, och så har det varit sedan Knut Øyo startade historien 1882.
Recensioner
Frågor & svar
Support
409897