433222 433222

Guideline Stoked Tvåhandspaket 14' #9/10

Guideline Favo 8/10

Varunummer: 246123
4 999:-Kampanjpris
5 898:-Ordinarie pris
0 stk på nettlager.
Få mail når varen er på lager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarTillbehörAlternativerSupport
Beskrivning

Guideline Stoked tvåhands flugspö laxpaket, perfekt set för dig som vill testa flugfiske efter lax eller om du behöver ett extra set.

 

Flugrulle


Guideline Favo flugrulle. Guidelines mest prisvärda flugrullar är en komplett linje av individuellt skräddarsydda design för öring, havsöring och laxfiske. Bromssystemet är smidigt, exakt och beprövat under många år.

 

Dessa högteknologiska rullar har fått sin design inspirerad av deras premiumrullar Fario LW och Vosso. Guideline har gett varje rulles storlek unika egenskaper som bäst passar deras avsedda användning. En del av designen är så speciell att den bara kan uppnås genom formning. Rullarna är tillverkade med hög precision och CNC-bearbetade innan den slutliga finishen appliceras.

 

Bromsen är smidig och består av ett beprövat, gediget bromssystem som fungerar perfekt även om det inte är helt vattentätt. Normalt underhåll krävs när rullarna används i saltvatten. FAVO finns i tre modeller som täcker fiske från lätt öringfiske med enhandsspön till tyngre tvåhandsfiske efter lax. Rullarna i storlekarna #7/9 och #8/10 har samma solida konstruktion som Vosso med full ram för att förhindra att tunn skjutlina fastnar mellan spolen och haspelhuset.

 

 

Vevriktningen är lätt att ändra och tar bara ett par minuter.

 

Modell Kapasitet Diameter Vikt
Favo #810 230 yds/30lbs backing + #9/10 klump 64mm(inner) - 102mm(ytter) 217g

 

Flugspö


Guideline Stoked tvåhandsflugspön är instegsmodellen som tar denna nivå till nya höjder tack vare toppmodern produktionsteknik och betydande miljöhänsyn i valet av komponenter och själva produktionsprocessen.

 

Stokade tvåhandsspön erbjuder enastående kvaliteter och funktioner för priset. Dessa flugspön är byggda med samma anmärkningsvärda finish som enhandsspöna, utan tvekan de lättaste spöna i denna prisklass. Stoked har en medelsnabb action med en böjkurva som accepterar många nybörjarmisstag i casting och ger dig även mycket bra känsla och förutsägbarhet i casting. Jämfört med Elevation flugspön har Stoked något lägre modul kol: 24T/30T/36T kontra 36T/40T. Detta gör spöna väldigt lätta att kasta och du kommer lätt i kontakt med alla delar i spöet. Stokade tvåhandsspön fungerar bra med alla typer av klumpar och linor avsedda för tvåhandsspön, se våra rekommendationer på respektive modell.


Stokade flugspön har det senaste inom material- och produktionsteknik, vilket gör det möjligt att bygga spön i detta segment som inte varit möjligt förrän nu. Stoked har många av samma, mer miljövänliga komponenter som finns i Elevation-stavarna. Till säsongen 2021 har vi uppgraderat ytterligare med miljövänligare stavringar som är rostfria med en pulverlackerad mörkgrå finish. Mest hållbara alternativ, med tillräcklig hårdhet utan giftigt krominnehållande bly. Stångskydd och rör består av polypropen och återvunnen polyester.

 

 

Höjdpunkter:

 

  • Bladen är transparenta olivgröna metallic.
  • Korkhandtag utan gummiinlägg, detta minskar användningen av epoxi i handtagen.
  • En epoxibeläggning med mycket låg koncentration av skadliga kemikalier har använts på alla surrningar. Testad och godkänd som en toppprodukt med lågt miljöavtryck. Detta ger bättre arbetsförhållanden för de som sätter ihop stavarna och minskar risken för hälsoproblem till ett minimum.
  • Ringarna är rostfria med en pulverlackerad mörkgrå finish. Mest hållbara alternativ, med tillräcklig hårdhet utan giftigt krominnehållande bly.
  • Stånghöljet och det yttre höljet på stångröret är gjorda av återvunnen polyester från REPREVE™.
  • Stångrören är gjorda av återvinningsbar polypropen (PP) som är lättare och har 20 % mindre diameter än vanliga PVC-rör. Detta sparar utrymme och fraktkostnader i alla led. PP har mycket god hållbarhet och kan smältas ner till pellets så att det kan återanvändas för att göra nya produkter.
  • Alla modeller är 4-delade.

 


Stoked DH #9/10 14'


Vill du ha ett tvåhandsflugspö för allt lax- och havsöringsfiske utan att spränga budgeten så är det här modellen! Detta spö klarar alla typer av floder, är välbalanserat och lätt att kasta med en snabb/precis rekyl som gör kastningen enkel och rolig. Den översta delen har en bra balans i styvhet som förlåter många kastfel och klarar tyngre synclines väldigt bra. Ett jättebra spö för både nybörjare och de som har hållit på ett tag. Vi rekommenderar följande linjer för Scandi/Spey: 3d Compact 37gram, 3D+ i klass 9/10, 4D Compact Multi Tip med 29g kropp och 12ft 9g spets. Den ursprungliga 4D-kroppen i 26/29g med 4D 15ft tippvagn i 9g fungerar också perfekt. För Skagit stil gjutning rekommenderar vi 4D 32g body (även 35g!) med 12/15 fot 4D tipper i 9gram.

 

 

 

Recensioner
Frågor & svar
Tillbehör
Alternativer
Support
433222