430834

Guideline GL Danica Spent Spinner #10

Kjøp 12 fluer få gratis flueboks

Varunummer: 245329
39:-
-+
1 stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarTillbehörSupport
Beskrivning

Riktlinje GL Danica Spent Spinner #10. Detta är en mycket bra imitation av en upphetsad Ephemera Danica, som huvudsakligen lever i floder förutom på de brittiska öarna där lever de också i stilla vatten.

 

Flugan används oftast i samband med kläckning och när öringen har gått över till att plocka döda eller döende honor på vattnet. Det är dock också en utmärkt fluga före och under själva kläckning, även om öringen inte har anpassat sig till spänningen. Flugan fiskas död driva i ån.

 

Det finns olika lösningar för att imitera en dagsfluga med en så stor kropp. Vår erfarenhet är att polychenille är en av de mest funktionella kropparna på stora dygnsflugor. Det ger en rörlig kropp som inte hindrar effektiv krokning samtidigt som materialet har goda flytegenskaper. Detta mönster har en dubbel chenillekropp som är tvinnad och smält så att du får bättre slitstyrka och mindre minne i kroppen vs. Flugorna är gjorda av endast en tjocklek chenille. En blandning av cdc och fallskärmshackle som vingar ger en fin siluett och bra flytförmåga, skum över bröstkorgen och som ett huvud sätter pricken över i:et.

 

Var noga med att impregnera flugan ordentligt. Storleken kan göra det frestande att applicera för mycket på en gång, utan dosera hellre som om det vore en liten fluga och applicera i flera gånger. Och impregnera kroppen och hackla före vingarna, vingarna ska bara ha en lätt impregnering. TMC Dry Magic, Guideline CDC Oil eller Guideline CDC Gel som basimpregnering. Efter en fisk fräschar du upp hacklet/vingarna med Dry Shake Brush och använder Gel/Oil på kroppen.

Recensioner
Frågor & svar
Tillbehör
Support
430834