636947 636947
BeskrivningRecensionerFrågor & svarSupport
Beskrivning

Frödin Icelandic Nano laxflugor är en serie små flugor designade för flugfiske efter lax och havsöring. De finns i flera färger och mönster för att passa olika förhållanden och vattenfärger.

 

 

Frödin Icelandic Nano Series Black Green


En riktig gammal favorit på Frödin. BGH har funnits i flugboxarna i mer än 25 år nu och producerat många minnesvärda laxar. Svart och chartreuse färger är lika klassiska för klart vatten som orange och bruna för lätt färgade. Frödin älskar det grönaktiga vattnet, Litza, Gaula, Aa, Laerdal och i många, många andra floder flyger svarta och gröna fiskar mest. Även i den här lilla versionen är det en bra standardfluga att fiska, kanske speciellt på den molniga sommardagen.

 


Frödin Icelandic Nano Series Black & Silver

En äkta allroundgylf med glittrande silver mot svart, som ger den bästa kontrasten. Om du inte vet vad som fungerar, ta en svart fluga! Det här är en av Frödins absoluta favoriter för klart vatten med molnigt väder, eller i skymningen var du än fiskar. Kanske deras absoluta favorit i dessa nanostorlekar.

 

Frödin Icelandic Nano Series Flomflugan


Flomflua är mest en tydligt färgad fluga. En fluga designad för att synas även i det smutsigaste vattnet. Den lilla arga nanoflugan fiskar kanske bäst under senare delen av säsongen, och kombinationen når givetvis aggressiv färg, men den minsta möjliga storleken är det som triggar och ger ett bett.

 

Frödin Icelandic Nano Series Fire Face


Kanske kan vi kalla detta en kusin till den välkända Glödhäcken. I den här designen är det konen som ger den mycket fluorescerande delen av den annars svarta flugan. En fantastisk kombination som gav massor av stora fiskar. Kanske är det bäst när ljuset försvinner, både för laxen men kanske främst för den petiga havsöringen.

 

Frödin Icelandic Nano Series Greenlander


Den klassiska grönlänningen är ett monster som varit välkänt i några decennier nu. Den kommer från två av de mest klassiska klarvattenflugorna: Green Highlander och Silver Grey. Denna korsning är fantastisk i kristallklart vatten eller i vatten med en lätt grön nyans - då är detta Frödins förstaval.

 

Frödin Icelandic Nano Series Nasty Banana


Den brungula flugan blir allt mer populär. Nu är det ett "hemligt vapen" i lite smutsigt vatten och det i många floder. Frödin föredrar att fiska den när solen står som högst och skiner obevekligt från en klarblå himmel. Även denna lilla nanovariant är en fluga som din flugask inte borde vara utan.

 

Frödin Icelandic Nano Series Pahtakorva


Mikael Frödins mest kända mönster. En fluga som har fångat 100 000-tals lax. Frödin fiskar den ofta och gärna. En basfluga som funkar överallt, kanske är den fortfarande kung i skogsälvens tefärgade vatten, men i dessa nanostorlekar tar de lax i alla vatten.

 

Frödin Icelandic Nano Series Sill


Det här är en av Frödins bästa solskensflugor. När älven rinner blå är den oslagbar, men även i den kristallklara älven tar den fisk bra. Kanske är det här mönstret som har fångat flest smålax, men låt dig inte luras, många drömfiskar har fångats på små sillvarianter.

 

Frödin Icelandic Nano Series Silver & Silver


När floden rinner kristallklart är det viktigt att få flugan att nästan försvinna helt. Detta mycket diskreta mönster är Frödins första val på soliga, grunda kristallklara floder. Den enda blixttriggern är allt som är synligt och det som utlöser attacken.

 

Frödin isländska nanoserien Willie Gun


Detta brittiska standardmönster kanske fiskar bäst i whiskyfärgat vatten, men har också visat sig vara ett utmärkt standardmönster som tar fisk i nästan alla förhållanden. Denna nanovariant är en suverän sommarfluga i varma, låga eller normala vattennivåer.

 

Recensioner
Frågor & svar
Support
636947