116825 116825

Tube Bomber Green - Medium

Köp 12 flugor och få en gratis flugbox

Varunummer: 131361
39:-
-+
9 stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarTillbehörSupport
Beskrivning

Flugor från Fishmadman är flugor för ytfiske efter lax och abalone. Till skillnad från andra stora torrflugor knyts dessa på plaströr, vilket ger lätta torrflugor utan brytspöeffekt.

 

Traditionella torrflugor för lax knyts ofta på 2X streamerkrokar eller andra långa (handtagskrokar) - och fisken kan lätt vrida av sig dessa krokar. På Tube torrflugorna kan du välja vilken krok du vill använda.

 

Torrflugfiske med stora flugor är en kastsport som sätter din utrustning på prov – så alla flugorna från Fishmadman är gjorda av de finaste materialen. Marknadens bästa krokstyrrör ser till att kroken sitter perfekt under hela säsongen. Superhackel från USA och hår från White tail deer ger bra flytförmåga. Vingar och horn är gjorda av utvalt hår, och allt är säkrat med blixtlim.

 

Vill du veta mer om dessa stora insekter rekommenderar vi ett besök på sajten www.fishmadman.com – där du även kan hitta råd och tips för fiske med torrfluga.

 

Rörbomber


På 1960-talet skapades Bomberflugan som en fluga för våtfiske i Miramichi River i New Brunswick/Kanada. Efter detta har flugan utvecklats och känd som torrfluga och idag är den kanske en av de mest använda laxtorrflugorna i Kanada – där 70 % av all lax fångas på torrfluga.

 

Här är den berömda Tube Bomber i Fishmadmans version, med väldigt liten vikt och superförmåga att flyta. Liksom sin kusin Monster Tube Caddis har vi satt upp rekommenderade krokmodeller och storlekar.

 

Mindre rörbomber


De mindre versionerna passar även hela sommaren, men de kan vara svåra att se på en stor flod som rinner tjockt eller fylld med skum. De minsta rörbombplanen är särskilt bra när floden blir låg. Många gånger kommer det att vara den enda flugan man kan fånga laxen på.

 

Mindre tubbombplan fiskas bäst med: Ägare ST-36BC #14-16 eller KAMASAN B990 Laxrörsfluga diskantkrokar #14

 

För enkla krokar rekommenderar vi: KAMASAN B980 Specimen Eyed #4


För de minsta rörbomberna rekommenderar vi: Ägare ST-36BC #16 och enkelkrok: KAMASAN B980 Eyed Specimen #4

 

Större rörbomber


Large Tube Bombers är bra hela sommaren och man måste hålla koll på flugan eftersom laxen kan följa den länge. När detta händer kanske du vill byta till en mindre version i samma färg.

De stora Tube Bombers fiskar bäst med: Ägare ST-36BC #14 eller KAMASAN B990 Lax Tube Fly diskantkrokar #12-14. Om du fiskar med en enda krok rekommenderar vi: Ägare 50355 Chinu Tube flugkrok #1/0.

 

Aqua Blue Tube Bombs


Denna Tube Bomber specialgjord för dig som fiskar i Repparfjord. Färgen passar Repparfjordälven perfekt under hela säsongen, men den är också en favoritfärg för flera åar i Västnorge.

Recensioner
Frågor & svar
Tillbehör
SA XTS Gel Spun backing 250yds Yellow
Välj
Från 449:-
13
Support
116825