336040

Demmel's kaninskrikpipa

Väldigt bra lockpipa på ungrävarna

Varunummer: 213912
399:-
-+
2 stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarAlternativerSupport
Beskrivning

Klaus Demmel är mannen bakom den utmärkta rådjurslockpipan i horn och den tyska fågelpipan för lockning av räv, som under sommaren har blivit min nya favorit för att locka in unga rävar. Efter tips från Klaus har jag testat hans kaninlockpipa i sommar och har både skjutit rävar med den och haft rävar så nära som 10 cm vid lockning med denna pipa!

 

Precis som när jag använder en fågelpipa sitter jag i motvind när jag lockar med kaninpipan. Fördelen med pipan är att den har något längre räckvidd än fågelpipan, så särskilt i situationer där motvinden är lite stark eller i lätt regn kommer ljudet från denna pipa att bära längre. Den är dock inte så grov och brutal som en harelockpipa, så det verkar som om unga rävar inte är skeptiska till ljudet alls. De kommer faktiskt in med vinden i ryggen, något de nästan aldrig gör på en harelockpipa.

 

Vad rävarna uppfattar ljudet som är jag lite osäker på, det kan faktiskt låta ganska likt en rådjurskalv som blir attackerad. Jag har också sett att rådjur har kommit springande när jag har lockat med denna pipa. En annan möjlighet är att det kan likna på en hareunge som är i trubbel. Det viktigaste är i alla fall att den fungerar.

 

Den är tillverkad på samma sätt som hans fågelpipa och är lika enkel att använda. Det finns ingen membran som man behöver fundera över var man ska placera läppar eller tänder. Bara blås in i öppningen och använd händerna lite för att få variation i ljudet. Du kan också vibrera lite med hakan för att få en något skälvande ljud.

 

Recensioner
Frågor & svar
Alternativer
Support
336040