619758 619758

Bråtens Villmark tröja Marine M

God och varm mångsidig tröja

BeskrivningRecensionerFrågor & svarSupport
Beskrivning

Bråtens Villmark Sweater är en bra och mångsidig tröja i hög kvalitet och fina färger, tillverkad i 60% ull och 40% akryl. Tröjan är både traditionell och urban och passar lika bra för en promenad på fältet, vid sjön eller för en promenad runt staden.

 

  • Bra och mångsidig tröja
  • Hög kvalitet och fina färger
  • Tillverkad i 60% ull och 40% akryl
  • Passar lika bra i fält som i stan
  • Kommer i fyra färger

 

Storleksdiagram

 

Storlek XS S M L XL XXL XXXL
Längd 64 68 70 72 74 76 78
Bröst 48 50 52 54 56 58 60
Armlengde 69 71 73 75 77 79 81
Hals 24 24 25 25 26 26 26

 

Hållbarhet
Rusar mot en hållbar framtid

 

Bråtens fokuserar på att skapa hållbara produkter för sina kunder. De senaste 10 åren har det skett en mycket positiv utveckling när det gäller hållbara material och produktion hos Bråtens och deras råvaruleverantörer. Utöver det läggs även stor vikt vid att säkerställa goda arbetsförhållanden på Bråtens produktionsbolag utomlands. Företag, organisationer och konsumenter ställer tydliga krav på transparens och rättvisa villkor för medarbetare involverade i värdekedjan. Detta har bidragit till attitydförändringar i hela klädbranschen. Bråtens är säkra på att öppenhet, fokus och delande av affärsmetoder relaterade till en renare bransch är nyckeln till en framtid som möter deras behov utan att kompromissa med klimat och etiska skyldigheter.

 

Som företag har de en skyldighet att ta täten i det gröna skiftet och ställer därför höga krav på hållbara lösningar i hela sin värdekedja. Bråtens är därför stolta över att kunna leverera hållbara produkter av hög kvalitet.

 

Råvaror - kvalitet med små fotavtryck

 

Bråtens ska leverera ylleplagg med specifika högkvalitativa termiska egenskaper och är beroende av solida råvaror de litar på och som sammanfaller med de krav de ställer på hållbarhet. Utifrån detta har det varit naturligt att använda korthäftad ull från Norge och australiensisk merinoull. Det är två olika kvaliteter av ull med olika och unika egenskaper.


Norsk ull

 

Stora delar av utbudet för Bråtens tillverkas idag av 100% naturlig norsk ull. Norsk ull är känd för sina goda termiska egenskaper, hållbarhet och spänst. Detta är ett resultat av den övergripande dynamiken mellan det svala nordiska klimatet, djurens välbefinnande och den miljömedvetna efterbehandlingen av ullen.

 

Norska husdjur är bland de hälsosammaste i världen och lever stora delar av året på öppna betesmarker med tillgång till naturliga örter, gräs, ljung, buskar och rent fjällvatten. Den norske bonden vet att bra förhållanden, låg antibiotikaanvändning för djuren är viktigt både för djurens välbefinnande och kvaliteten på ullen.

 

Ull är 100 % naturlig, förnybar och biologiskt nedbrytbar fiber. Detta tillsammans med liten användning av kemikalier och miljövänlig ytbehandling gör norsk ull hållbar. Allt sköljvatten i tvättprocessen återvinns, och alla tvättmedel är biologiskt nedbrytbara för att undvika användning av giftiga ämnen som påverkar den lokala miljön. För att använda ullen så mycket som möjligt återvinns minst 20 % av tillgängligt ullfett. Ullfettet är mer känt som lanolin och används ofta i olika salvor och krämer.

 

All metall, plast och kartong från förpackningar återvinns.

 

Australisk merinoull


Merinoull är ett mycket mångsidigt material som kännetecknas av sin goda värme, mjukhet och andningsförmåga, även när det är fuktigt. Fibrerna i ullen kan absorbera stora mängder fukt vilket gör att vår hud hålls torr. Merinoull har även en temperaturreglerande egenskap som gör den till ett mycket bra material för aktivitet. Liksom norsk ull är merinoull 100 % naturlig, förnybar och biologiskt nedbrytbar fiber.

 

De senaste åren har mycket uppmärksamhet ägnats åt en metod som kallas mulesing och de negativa effekter den har på merinofåret. Bråtens tar starkt avstånd från denna metod och tillhandahåller endast merinoull från får som behandlas på ett hänsynsfullt sätt.

 

Lite om Bråtens
Bråtens fabriker

 

Bråtens fabriker AS, Eskimo grundades 1955. Historien började med leveranser av strumpor till norska försvarsmakten, och senare kom det även leveranser till både svenska och danska försvarsmakten samt Sirius hundpatrull på Grönland. Strumporna tillverkades och marknadsfördes under varumärket Eskimo.

 

Så småningom utökades Eskimo-sortimentet med blöjor, jackor, mössor och vantar. The Islander är fortfarande ett mycket populärt plagg, tillsammans med många fina tröjor med mönster baserade på norska sticktraditioner. I mitten av 2000-talet började vi tillverka underkläder i merinoull. Ull från merinofåret har andra egenskaper och lämpar sig bättre till sådana plagg än ull från det norska fåret.

 

Våra ylleplagg passar lika bra till jobbet som till fritiden.

 

Recensioner
Frågor & svar
Support
619758