140673

Whiting Spey Saddle - Grizzly

Bronsgradering

Varunummer: 156846
349:-
Midlertidig utsolgt hos leverandør
Få mail når varen er på lager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarTillbehörSupport
Beskrivning

Whiting - Världens ledande leverantör av fjädrar till flugbindare.

 

En prisvärdare version av Whiting Spey Cape. Fibrerna är något mjukare och kortare i total längd. Ett utmärkt val för dem som vill prova att binda Pattegrisen till ett lägre pris. Nacken har, som andra Whiting-nackar, ett brett utbud av fjädrar i olika storlekar.

 

Whiting erbjuder ett enastående urval av genetiska nackar och sadlar, framavlade genom många generationer av noggrant utvalda hönsraser. Från Henry Hoffmans pionjärarbete på 60-talet, via Tom Whitings övertagande 1989, till dagens produktlinje. Whiting är fortfarande mest kända för sina nackar och sadlar för torrflugor, där kvaliteten överträffar andra alternativ på marknaden. De senaste åren har även sett många nya specialfjädrar för andra ändamål, inklusive amerikanska hane- och hönsnackar för laxflugor och kustflugor, Coq de Leon och nu de nya Spey-nackarna.

 

Spey Hackle-nackar - Speyflugor kräver en helt speciell typ av fjädrar för att ge den karakteristiska konturen med de vackra, mjuka rörelserna. Förr användes fjädrar från den gamla rasen spey cock, tills den blev sällsynt. Även gråhägerfjädrar har varit populära, men är också en dyrare alternativ. Nu har Whiting Farms framavlats en ny haneras för att möta flugbindarnas behov och kan idag leverera hela nackar med långa mjuka fjäderstrån utan webb, med precis rätt spänst och styrka.

 

 

Recensioner
Frågor & svar
Tillbehör
Support
140673