358023

Frances Hexagon Red M

Kvalitétsflugor från kända leverantörer

Varunummer: 221179
75:-
Midlertidig utsolgt hos leverandør
Få mail når varen er på lager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarTillbehörSupport
Beskrivning

Red Frances Hexagon är den fluga som bara fångar, fångar och återigen fångar fisk gång på gäng, detta är en safecard extremt många flugfiskare faller tillbaka på när fisket är svårt. Detta är en lite tung fluga som snabbt kommer mer till fisken och lätt kan fiskas en bit ner jämfört med många andra flugor på marknaden. 

 

 

Att kasta flugan uppströms och låta den driva nedströms samtidigt när den sjunker ner mot botten kan vara riktigt effektivt, sedan när flugan driftat nedströms och linan sträcker upp och flugan stiger upp mot ytan brukar det ofta kunna resultera i hugg! En riktigt effektiv metod som kan slå allt annat stundtals. 



Originalet av Frances är designat av Peter Deane redan tillbaka på 1960-talet. Namnet på flugan kommer från hans assistent Frances Hydon som hade jobbet att binda upp flugorna. Flugan är tänkt att i första hand att efterlikna en räka men imiterar givetvis många olika kräftdjur i både sött och salt vatten, detta är en mycket fångstgivande fluga som bland annat har blivit en dominerande fluga ute på island i deras extremt klara och fina vatten. I efterhand har Frances visat sig blivit en riktigt effektiv fluga på framförallt lax och öring, det som skiljer denna flugan från många andra är att flugan lätt uppmärksammas av fisken på grund av dens förmåga att trycka mycket vatten. 

 

 

Passande krokstorlek. Dubbel tubkrok

8, 10
Passande krokstorlek. enkel tubkrok 6, 8
Avpassande krokstorlek. trippel tubkrok  8, 10

 

Recensioner
Frågor & svar
Tillbehör
Support
358023