210336 210336 210336 210336 210336 210336 210336 210336

Swarovski Z8i 1-8x24 L 4A-IF

Varunummer: 173490
31 200:-
-+
2 stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarTillbehörSupport
Beskrivning

Swarovski Z8i 1-8x24 L 4A-IF

Ständigt i rörelse

 

Det högpresterande expertkikarsiktet för utmanande drevjakt.

 

UTMÄRKANDE EGENSKAPER - ETT ENASTÅENDE SYNFÄLT
I snabbt föränderliga situationer är det viktigt att behålla överblicken och kunna fatta rätt beslut.

 

SNABB UPPFATTNING AV MÅLET
Det avancerade optiska systemet är en garanti för utmärkt observationskomfort och snabb uppfattning av målet. Det omställbara 4A-IF-riktmedlet FLEXCHANGE ger stor flexibilitet.

När styrka och skönhet förenas i naturen skapas något helt unikt. Detta har inspirerat SWAROVSKI OPTIK till ett mästerverk: Z8i.

 

OPTIMAL PRESTANDA - PERFEKT UTFORMAD.

 

8x-ZOOM UTAN MOTSTYCKE.
Z8i-kikarsiktet ger prestanda en helt ny innebörd tack vare 8x zoom och enastående optik. Möjligheten att urskilja detaljer är imponerande och bygger på hög förstoringsgrad, kompromisslös bilddefinition i hela synfältet och en enastående observationskomfort som gör det lättare att snabbt sikta målet.

 

PERFEKT UTFORMAD.
Den smala 30 mm-mellantuben passar perfekt på alla jaktvapen. Den ergonomiska belysningsenheten och de stora reglagen ger snabb och säker hantering.

 

GRÄNSLÖS FLEXIBILITET.
Det lättmonterade flexibla ballistiktornet, ett omställbart riktmedel och en kraftfull zoom på 8x gör Z8i-familjen enormt mångsidig. Detta är ett kikarsikte som passar i varje tänkbart jaktscenario.

 

NÄRMARE MÅLET
Z8i:s imponerande 8x-zoom står inte bara för mångsidighet. Den visar även kunskaperna som vi har inhämtat genom våra egna jaktupplevelser. Vår unika innovationskraft som aldrig upphör att fascinera jägare. Och vår önskan att hela tiden bli bättre.

 

Du har stått på ditt pass länge. Blicken är fokuserad. Ett högt knakande från undervegetationen bryter morgontystnaden. Plötsligt är en flock vildsvin på väg rakt åt ditt håll. Du håller andan ett ögonblick. Du fokuserar intensivt på att få viltet i sikte. Träff! Tankarna fortsätter att rusa genom huvudet långt efter att lugnet har lagt sig igen. Men det är inte över ännu. En mindre hjort dyker oväntat upp från sidan. Vilket unikt tillfälle! Som gjort för kikarsiktet Z8i från SWAROVSKI OPTIK, med en optimal kombination av ett stort synfält och hög detaljskärpa. Detta avancerade kikarsikte är ett bevis på att de bästa innovationerna uppstår på samma ställe som de ska användas: ute på fältet.


Många anställda på SWAROVSKI OPTIK är själva entusiastiska jägare. Det känner alla som använder Z8i genast. Ta zoomen på hela 8x, till exempel. Den har byggts in i en förbluffande smal mellantub på 30 mm, för att enkelt kunna monteras på alla vapen. Z8i är ett högkvalitativt kikarsikte som saknar tidigare motstycke i jaktvärlden. Kronan på verket är dess avancerade optiska system som ger snabbare uppfattning av målet.

 

ÅTTAN TAR DIG TILL EN HÖGRE NIVÅ
Hur bygger man in en äkta 8x-zoom och ett optiskt system som uppfyller SWAROVSKI OPTIKs kvalitetsstandarder i ett smalt kikarsikte? Med ihärdighet, kunskap och klarsynthet.

 

EN ÄKTA 8x-ZOOM.

Enastående synfält, mer detaljer. Med 8x-zoomen är du ordentligt rustad för alla typer av jaktupplevelser. Bakom det här teleoptiska mästerverket ligger många års utvecklingsarbete. Det var bara tack vare detta som vi lyckades bygga in en 8x-zoom i en smal tub som passar alla jaktvapen både form- och viktmässigt.

 

KOMPROMISSLÖS SKÄRPA.

Med Z8i:s optiska system tar SWAROVSKI OPTIK ännu en gång ett kliv uppåt. Den snabba uppfattningen av målet, i synnerhet när du snabbt behöver lägga an, omdefinierar begreppet observationskomfort. Z8i bjuder också på bildskärpa utan kompromisser – från lägsta till högsta förstoring.

I 8x-zoomen kombineras ett stort synfält och hög detaljnoggrannhet.

 

UTFORMNINGEN UTTRYCKER OPTIMAL PRESTANDA
Z8i är beviset på att ett effektivt kikarsikte även kan höja ribban för design och ergonomi. Den eleganta mellantuben på 30 mm och belysningsenheten fyller inte bara en estetisk funktion – de gör också hanteringen av kikarsiktet snabbare.

 

Bergsbestigning bjuder på nya utmaningar varje gång. Stigen leder dig genom en bergsskog och vidare över skrovliga klippformationer. Här uppe räknas varje steg, och solens svaga strålar värmer knappt alls. Lönen för mödan är en autentisk jaktupplevelse.

 

Vi på SWAROVSKI OPTIK tror fullt och fast att bra design inte är ett självändamål, utan måste ge mervärde på riktigt. Denna övertygelse avspeglar sig tydligt i den ergonomiska utformningen av Z8i. Den smala belysningsenheten ger dig bättre överblick över vad som pågår, och de stora inställningsknapparna som du kommer åt uppifrån ger snabb och bekväm hantering. Med den innovativa utformningen, vilken omfattar den smala mellantuben på 30 cm som passar alla jaktvapen, visar SWAROVSKI OPTIK hur elegant ett banbrytande kikarsikte som det här kan vara.

 

FORM OCH FUNKTION I FÖRENING
De till synes små detaljerna kan göra stor skillnad. Ett exempel är den smala belysningsenheten som gör Z8i-kikarsiktet mer praktiskt att använda. Eller parallaxkorrigeringen, som kan justeras utan problem även när du har lagt an.

 

MITT I PRICK I BILDEN
Kikarsikten är vanligtvis inställda så att de är parallaxfria vid upp till 100 m. På det här avståndet befinner sig målet och riktmedlet på exakt samma plan. Med parallaxtornet på Z8i kan du ställa in en parallaxfri bild som snabbt kan justeras – även i skjutposition. Spärren vid 100 m-markeringen gör att du på ett enkelt och tillförlitligt sätt kan ställa in parallaxtornet även i skymningen.

 

STILFULL JAKT
Rena linjer, en smal mellantub på 30 mm och en kompakt utformning skänker Z8i en oöverträffad elegans som smälter in perfekt med alla jaktvapen.

 

REDO DAG SOM NATT
Den smala riktmedelsbelysningen är fullt integrerad i helhetsdesignen, och inställningsknapparna som du kommer åt uppifrån ger ytterst bekväm hantering. Det finns ett dag- och ett nattläge samt en minnesfunktion som när den är aktiverad automatiskt återställer den senast valda ljusstyrkan. Dessutom kan du reglera ljusstyrkan i 64 nivåer. Den automatiska påslagnings-/avstängningstimern SWAROLIGHT är utrustad med en lutningssensor och känner av om Z8i är i skjutposition. Detta sparar på batteriet och förlänger batteriets livslängd.

 

FLEXCHANGE DET FÖRSTA OMSTÄLLBARA RIKTMEDLET
SWAROVSKI OPTIK kombinerar riktmedlet 4A-I med CD-I genom en enkel knapptryckning. Perfekt när du vill anpassa riktmedlet till olika jaktsituationer.

 

OMSTÄLLBART RIKTMEDEL.

SWAROVSKI OPTIK utvecklade det nya riktmedlet FLEXCHANGE 4A-IF specifikt för drevjakt. En belyst ring kan slås på och av med en knapptryckning.

 

VILKA ÄR FÖRDELARNA?

Du kan anpassa riktmedlet efter den aktuella jaktsituationen och få större flexibilitet för alla jaktutmaningar.

 

ETT TORN FÖR ALLA TILLFÄLLEN
Med det flexibla ballistiktornet är du redo för varje tänkbar situation. Du kan använda det som topp- eller sidotorn och kombinera det med alla tillgängliga riktmedel.

 

FLEXIBELT BALLISTIKTORN.

Det flexibla ballistiktornet (BTF) som kan konfigureras individuellt gör att du alltid kan behålla siktet mitt i prick på önskat avstånd. Om du använder det som topptorn kan det kompensera för en fallande kulbana. När det används som sidotorn passar det bäst till justering för avdrift eller för uppskattning av framförhållningen. Ballistiktornet är flexibelt, kan monteras utan verktyg och är kompatibelt med alla tillgängliga riktmedel. En låsmekanism förhindrar dessutom att du vrider det oavsiktligt.

 

VILKA ÄR FÖRDELARNA?

BTF kan monteras som topp- eller sidotorn på alla Z8i-modeller. Du bestämmer själv vilken kombination som passar dig i den aktuella jaktsituationen.

Mångsidig utvidgning: tre versioner av det flexibla ballistiktornet (BTF)

 

INDIVIDUELLA INSKJUTNINGSAVSTÅND.
Du kan sätta ihop BTF med fyra smala ringar (totalt medföljer sex ringar) med hjälp av vårt ballistiska program. På så vis kan du själv ställa in markeringarna för ytterligare fyra avstånd som du vill använda.

 

ANVÄNDS ÄVEN SOM SIDOTORN.
BTF kan även användas med en särskild ring som sidotorn, för justering för avdrift eller för uppskattning av framförhållningen.

 

ENKEL AVLÄSNING.
Den förgraverade graderade ringen för topptornet har 70 klick och täcker hela inställningsområdet, vilket är perfekt när kulbanetabeller används. Det gör det lättare att läsa av markeringarna och säkerställer enkel hantering varje gång.

 

MODELLER
Var och en av de fyra Z8i-modellerna ger dig alla tänkbara alternativ. Du kan också ställa in dina egna personliga jaktpreferenser.

 

 

 

Tekniske data
Forstørrelse1-8x
Effektiv objektiv linsediameter (mm)8,2-24mm
Utgangspupill diameter (mm)8,1-3,0mm
Utgangspupill avstand (mm) (Øyeavstand)95mm
Synsfelt (m/100)42,5-5,3m
Synsfelt (grader)24,0-3,0°
Synsfelt synlig (grader)24°
Dioptisk kompensasjon3 to +2
Lysgjennomgang (%)93 %
Twilight factor (skumringstallet) basert på ISO 14132-12.9-13.9
Impact point corr. per click (mm/100 m)0.36 / 10
Max. elevation / windage adjustment range (in/100 yds / m/100 m)72 / 2
Objective filter threadM 27x0.75

 

 

 

 

Tekniske data
Lengde (mm)301mm
Vekt (mm)515g
Sentertube diameter (mm)30mm
Funksjonstemperatur-20 °C / +55 °C
Lagringstemperatur-30 °C / +70 °C
Vanntetthet4 m vanndybde (inert gas filling)

 

 

Belysning egenskaper
Lysstyrke nivåerSkumring: 0 - 32 / Dag: 33 - 64
DriftstidSkummringsfaktor på medium lysstyrke: 1,400; Dagslys faktor på medium lysstyrke: 180

 

 

 

 

 

Recensioner
Frågor & svar
Tillbehör
Support
210336