137585

Stroft Red isfiskelina 0,16mm

50m

BeskrivningRecensionerFrågor & svarTillbehörSupport
Beskrivning

Stroft Red


50 meter

Låg friktion = långa kast.
Linan genomgår en unik härdning med teflon, vilket ger mycket låg friktion, långa kast och gjutkvaliteter under hela linans livstid.
Silikon - Teflonhärdning = Knut stark.
Vid härdning med silikon-teflontillsatser får man en tätning på ytan av senan. Detta har en mycket positiv effekt på linnets egenskaper i vått tillstånd.
Hållbar = Mindre spetsbrott.
Genom tätningen av härdningen och tätningen av ytan blir senan extremt motståndskraftig mot yttre påverkan som slitage och solljus.
Åldringsbeständig mot saltvatten.
Den unika härdningen (värmebehandlingen) med tillsatser av silikon-teflon gör Stroft mycket motståndskraftig mot åldring och har liten inverkan även efter långvarig användning i saltvatten.
Mjuk och smidig sena. Köldbeständig till -45°C.
Ljusbrun transparent med brytningsindex mycket nära vatten. Under vattnet nästan osynligt, ovanför vattnet syns senan tydligt.

STROFT har mer än 30 års erfarenhet av att tillverka linor av hög kvalitet för sportfiske. Även om produkten har haft samma namn genomgående, har den modifierats och förbättrats många gånger. STROFT GTM har varit föremål för 37 modifieringar över tid för att bibehålla en produkt som är marknadsledande vad gäller kvalitet och egenskaper. Tillverkning av denna typ av liner är naturligtvis ingen enkel process och kräver hög kompetens och bra råvaror.

Processen startar vid spinneriet där råvaran smälts samman till en så kallad sampolymerlinje. I denna process har linnet redan tillförts komponenter som ger skydd mot UV-strålning eller partiklar som ger önskad färg till slutprodukten. Detta första steg i en lång rad processer är givetvis viktigt att göras på rätt sätt för att utgångspunkten för vidare behandling ska bli bästa möjliga. Sampolymerlinjen värms sedan upp till 245 grader och pressas sedan i flytande form genom formar. Tempererade vattenbad kyler sedan det som nu kallas rålina ner till normal temperatur. Rålinjen går sedan igenom flera bad som är avsedda att ta bort oönskade element samt förbereda materialet för den påfrestande sträckprocessen som följer.

Själva sträckningsprocessen sker vid varierande temperaturer och när denna är klar kan rålinjen vara upp till sex gånger längre än den var från början. Linnet går sedan igenom olika värmebehandlingar som bland annat syftar till att öka knutens styrka och mjukhet. Denna bearbetning ger också en slutprodukt med lägre minne. Slutligen genomgår repet en ytbehandling för att göra ytan hårdare och jämnare så att friktionen minskar. Detta har mycket att säga om hur senan lämnar spolen på rullen och friktionen i stavringarna. Det är först nu som STROFT lines har förvärvat alla sina fastigheter och kan kallas STROFT!

 
Produktnamn Tjocklek Brottstyrka Längd
Stroft Red  0,13mm 1,8kg 50m
Stroft Red  0,14mm 2,1kg 50m
Stroft Red 0,16mm 2,9kg 50m
Stroft Red  0,18mm 3,4kg 50m
Stroft Red  0,20mm 4,0kg 50m
Stroft Red  0,22mm 4,9kg 50m
Stroft Red  0,25mm 6,0kg 50m
Recensioner
Frågor & svar
Tillbehör
Rio Mainstream Trout Flyt
Välj
649:-
19
Support
137585