394539

Sølvkroken Storharpa Miljö

Miljöharpa av trä

Varunummer: 233291
329:-
-+
2 stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarAlternativerSupport
Beskrivning

Silverkroken Storharpa miljö är en bästsäljande klassiker för sommarbåtsfiske! Allroundharpa med tre drag, tre plastkrokar (krok 4/0), 400 g sänk, 0,90 mm sena med 100 m längd.

Sølvkorken arbetar för att minska användningen av plast i sina produkter och från 2021 bytte de därför ut den största komponenten som var plast i alla sina fiskeharpor, själva ämnet, mot trä. Nu har alla Sølvkroks harpor blivit träharpor! Träet som används är givetvis FSC-certifierat och hållbart skördat.

Dessutom har Sølvkroken klippt ut plastförpackningarna på fiskharpan. Fiskharpor är förstås lika lätta att använda som alltid, och de ger massor av fisk!

Silverkrokens fisketips för fiskeharpa
Vem som helst kan fånga fisk med harpor. De är också väldigt lätta att använda, och kan fiskas på flera sätt. När vi fiskar med harplina kallar vi det "harpning". Snöret är ofta ca. 100 meter lång, och i slutet finns en uppsättning krokar, till exempel med gummiklubbor, blanka skedar eller räkimitationer. Allra i slutet finns ett sänke som ser till att kroksatsen går ner i djupet.

Ersätt sökningen med en jigg
Du kan låta båten driva med ström och vind, och låta linan rinna ut, ända till botten. Längs vägen kan du prova att ta med några små stopp och tilltugg. När du har nått botten, dra upp med varierande hastighet. Plötsligt stöter du på fisk, och vi lovar att du vet! Du kan även byta ut sökningen mot en jigg, till exempel Sølvkrokens klassiker Rustfri svensk jigg, Stingsild jigg eller Silverjigg.

Dorging
Du kan också använda en fiskeharpa från Sølvkroken för dorging, det vill säga du fiskar från en fartbåt. Hur man lägger till: Släpp linan och låt båten gå för långsamt. Variera gärna hastigheten, så att du fiskar olika djup. När du träffar fisken vet du också vilken hastighet som är den bästa dvärghastigheten just här. Smutsigt fiske!


Hur fiskar man med Sølvkrokens miljöharpa?

De nya miljöversionerna av fiskeharpan kommer med trä och fiskas precis som tidigare modeller från båt. Harpfiske ger goda möjligheter att fiska på alla vattenlager från botten upp till vattenytan. Lodet kan även bytas ut mot en jigg och fiskas på vanligt jiggmanér.

Släpp lodet och kroken ned till botten
Dra tillbaka lodlinjen upp till båtlinan, men lämna den på lite olika djup under inhalningen.
När det kommer till båtskrapan släpper man ut den igen.


Ett alternativ för att fiska större områden än vad båten driver är att trolla med harpun. Det rekommenderas att använda ett lod inte en filk när du dorgar då du har mindre chans att fastna om du kommer ner till botten.

Släpp löd- och kroksatsen medan du kör båten i låg hastighet
Sänk ner lodet till önskat djup och sicksacka ut i fjorden (se upp för annan båttrafik)
När det snäpper, dra in linan.

Recensioner
Frågor & svar
Alternativer
Support
394539