BeskrivningRecensionerFrågor & svarTillbehörAlternativerSupport
Beskrivning

Sølvkroken Spesial Classic har varit en storsäljare för öring och annat sötvattensfiske sedan 1930. Sølvkroken Spesial Classic är Sølvkrokens mest kända fiskedrag och har varit en klassiker i de flesta draglådor i Norge i generationer. Det är kanske en av de mest sålda slussarna i Europa.

 

 

  • Bästsäljare
  • Testvinnare
  • Lockar att skära
  • Silverkrokens original

 

 


Denna klassiker har en promenad i vattnet som är oemotståndlig för både öring och andra ädelfiskar. Dessutom har den fått färgkombinationer och mönster som både vi och sportfiskare vet är effektiva, och som ska passa alla typer av förhållanden och väder.

 


Silverversionen med röda prickar har varit praktiskt taget oförändrad i över 90 år! Det här var det första lockbetet Bjarne Zachariassen, mannen bakom Sølvkroken, gjorde. Sedan dess har det kommit fler sorter av öringfavoriten, idag finns över tio färger att välja på i gramvikter 4, 7, 10, 12 och 18.

 

Vilken fisk biter på Sølvkroken Spesial Classic?
De allra flesta fiskar lockas att slå av beten med en lockande gång och kommer att triggas att slå. Men den används främst till öring, röding, abborre och lax. Men både gädda och harr fångas ofta med Special Classic beten. Det är ett självskrivet drag i draglådan hos erfarna sportfiskare.

 

 

Hur fiskar du med Silver Hook Special?


Det speciella Classic-draget kan vevas in både snabbt eller långsamt, beroende på hur fisken är "på kroken". Kom ihåg att öring ofta attackerar allt som bryter ett normalt rörelsemönster. Det kan därför vara en bra idé att veva in i olika hastigheter, och du kan mycket väl lägga till små pauser, det är ofta då fisken ser sitt snitt och slår till.

 

 

Ett annat tips är att låta den sjunka lite till botten, sedan veva in lite snabbt och stanna för att låta den sjunka ner igen. Du kan upprepa detta tills fisken biter eller beten är i din ägo och du försöker igen. Sedan får man fiska flera nivåer i vattenlagren för varje kast. Prova också en snabb gunga in ganska högt upp mot vattenskorpan om vattnet är lite grumligt och solen skiner. Reflexerna från beten kan fungera som en discoboll och locka till sig fiskar på längre avstånd.

 

De mest populära Special Classic-färgerna


Bland alla dragfärger som varit uppe genom åren och bland de som kan komma i framtiden finns två färgval som sticker ut som bästsäljare och som gett många fiskare bra fångster och friluftsupplevelser. Detta är i första hand den allra första färgen som Bjarne Zachariassen satte i produktion på 1920-talet. Det här är Sølvkroken Spesial nr 40 det silvriga locket med de mycket igenkännliga röda prickarna med färgkoden S/D.

 

 

Det näst bäst säljande beten är en tvåfärgad med koppar på ena halvan och en skimrande röd färg på den andra halvan. Det här är Sølvkroken Spesial nr 43 som har färgkoden C/R.

 

 

Båda avloppen ska vara obligatoriskt innehåll i varje avloppslåda, oavsett hur välfylld den är från tidigare eller inte.

 

Sølvkroken Spesial Classic nr 40 SD Sølvkroken Spesial Classic nr 43 CR

 

Sølvkroken Spesial Classic testvinnare i ett stort sväljtest i tidningen Villmarksliv

 


Första plats för Sølvkroken avlopp
Sommaren 2018 skickade Bladet Villmarksliv 24 provfiskare på över 130 fisketurer. Målet: att välja den bästa sötvattenluckan. Spesial Classic tog förstaplatsen i testet med totalt 51 öringar på land.

 

Nöjd produktchef


Locket har varit en del av Sølvkrokens sortiment sedan starten, och produktchef på Sølvkroken, Jonny Helgesen, är inte förvånad över att just denna storsäljare tog förstaplatsen:
– Det här betet har funnits i över 80 år, vi vet att Spesial Classic fungerar och att det är en bra produkt. Men det är självklart jättekul att draget vinner testet!

 

Gamla klassiker


2011 genomförde Villmarksliv ett liknande test: ”Urvalet av dåvarande provdrag baseras på redaktionens egna erfarenheter samt tips från de som säljer fiskeutrustning (...) Sedan dess har det kommit många nya beten. på marknaden, och syftet med årets test var att ta reda på om någon av dessa kunde hålla sig mot de gamla klassikerna”, skriver tidningen bland annat i testet som trycks i novemberupplagan.

 

Tidningen Villmarksliv skriver vidare att alla provdragen har gett fångster, men att det ändå finns märkbara skillnader mellan de som lockar mest och minst fisk. 2011 kom Spesial Classic för övrigt trea.

 

Hög kvalitet


Produktchef Jonny tror att det är nyttigt för konsumenten med sådana här tester, samtidigt menar han att det visar att Sølvkroken har rätt fokus i arbetet med produktutveckling:
– Vi lägger ner mycket tid och kraft på att kvaliteten ska vara på topp. Våra kostnader är högre än många andra tillverkare, just för att vi vill ha hög kvalitet på allt vi levererar. Sedan är det skönt att se att detta också ger konkreta resultat på bra placeringar i ett sånt här test, säger produktchefen.

 

Läs hela testet från Villmarksliv här (OBS öppnar PDF:en i nytt fönster)

 

Silverkroken Spesial Classic har testats som "Rekommenderad produkt" hos Hooked.no
Citat från testet: "Special Classic 10g T/FL i öringfärger var det näst mest effektiva lockbetet i testet." och "Fisken bet direkt och jag ville inte sluta använda den. Färgkombinationen och tiden den hade i vattnet var fantastisk och öringen gillade den här överlägset."

 

Läs hela kroktestet på Hooked.no här

 

 

 

 

 

 
Recensioner
Frågor & svar
Tillbehör
Alternativer
Sölvkroken Betesset ultralätt fiske
Köp
29%
149:-
209:-
6
Sölvkroken betesset injsö
Köp
32%
149:-
219:-
20+
Sölvkroken betesset fjällfiske
Köp
29%
149:-
209:-
16
Support
134017