132167

Sølvkroken Blue Sea Reel m/spö

Med pilk och dragspö och koppling

Varunummer: 149157
2 599:-Kampanjpris
3 399:-Ordinarie pris
-+
20+ stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarTillbehörAlternativerSupport
Beskrivning

Silverkroken Blue Sea Reel med stång har en trumma i anodiserad aluminium, linstyrning i förkromad mässing och bromshjul med smörjnippel. Blue Sea Reel har en clutch, dvs veven står stilla när fisken rusar ut.

 

En särskilt användbar funktion hos Blue Sea Reel är att den har en kopplingsmekanism, vilket gör att veven står stilla när fisken rusar ut. Detta är känt som en "fribroms"-funktion, som ger fiskaren större kontroll över fiskesituationen och minimerar risken för att linan går sönder när fisken gör ett kraftigt drag.

 

Fiskrullen har en imponerande linkapacitet, med plats för 400 meter med 1,00 mm lina eller 600 meter med 0,90 mm lina. Detta är användbart vid fiske efter djupsimmande arter, eller i situationer där fisken gör långa löpturer. Med varje varv tar hjulet in 0,7 meter av linan, vilket gör det möjligt att snabbt få kontroll över situationen och föra fångsten upp från havets djup.

 

Blue Sea Reel levereras med jigg/docka spö och jigghandtag, och den har även en aluminiumfot med sexkantsbult som passar i universalfästet.

 

En Sølvkroken fiskerulle är effektiv för krokning och är effektiv fiskeutrustning som håller ordning på fiskelinan och inte minst ser till att de stora fiskarna säkras.

 

Fiskehjulet är kanske den mest ikoniska bilden vi förknippar med fiske, och det av goda skäl.

 

Matauk - Mat för familjen och halva familjen
I den norska traditionen av matauk – det vill säga att skaffa mat från naturen – spelar fisket en helt central roll. Fiskrullar har varit ett nyckelverktyg i denna tradition längs Norges kust.

 

Här är några av sätten som fiskehjul används i den traditionella mataukkulturen i Norge:

 

  • Havs- och fjordfiske: Norge har en lång kustlinje, och fiske i havet har alltid varit en viktig del av den norska mataukkulturen. Fiskrullar, ofta monterade på stadiga fiskespön, används för att kasta ut och hämta linan, antingen från land eller från en båt.
  • Sötvattensfiske: Norge har också många sjöar och floder rika på sötvattensfisk som öring, abborre och lax. Fiskerullar används också här, ibland med lättare och mer exakta inställningar för att passa den mer känsliga stilen av flugfiske som ofta används i sötvatten.
  • Djupvattensfiske: Fiskerullar med hög linkapacitet används vid djuphavsfiske, både i havet och i sjöar. Detta inkluderar fiske efter arter som lever på större djup, som torsk, sej och långa.

 


Fiskrullar används av alla åldersgrupper och de används oftast av både de som fiskar i båtar längs kusten och i fjordarna, men även av de som fiskar på djupt vatten inåt land. Vissa använder dem som en del av sina dagliga eller veckovisa matrutiner, medan andra bara använder dem efter säsong.

 


Användningsområde

  • Matökning
  • Seifian
  • Torskfiske
  • Bläckfiskfiske
  • Havskattfiske
  • Sillfiske


Sladdkapacitet
400m - 1,00mm
600m - 0,90mm.


Ingår i paketet
Silverkroken Blue Sea Reel fiskerulle
Silverkrok vevhandtag
Silverkroken Blue Sea Reel Dorgestang
Skraphållaren för silverkroken

Recensioner
Frågor & svar
Tillbehör
Alternativer
Support
132167