438427 438427 438427

Solo Stove Ranger Wokplate

Wokplate till Solo Ranger

Varunummer: 247851
1 125:-Kampanjpris
1 190:-Ordinarie pris
-+
3 stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarSupport
Beskrivning

Solo Stove Ranger Wokplate är perfekt för den som vill ha lite fler stekmöjligheter på Solo Stove Ranger eldpanna med tillhörande grilltopp. Grillgallret på grilltoppen kan enkelt bytas ut mot denna wokplatta, beroende på vad som står på menyn för dagen.

 

  • Wokplatta till grillen
  • Tillverkad av massivt gjutjärn
  • Böjd gjutjärnsplatta för enkel matlagning
  • Sitter säkert på stativet med sin böjda form


OBS! Denna wokplatta kan endast användas med det stativ som finns på grillen.

 

Grillning på öppen låga


Gjutjärnsplattan gör matlagning på öppen låga till en lek. Vänta tills lågorna har lugnat sig lite innan du börjar laga mat
Smaken av mat tillagad över trä är definitivt något att prova.

 

Bra hållbarhet


Vi använder en gjutjärnsplåt på grund av dess långa livslängd och hållbarhet. Dessutom smakar maten extra gott.

 

Hur kommer du att använda den?

 

 

  • Elda din Ranger med 4-6 block tändved. Elda så att du blir kvar med en bra bas av glöd.
  • Stativet ger ett avstånd mellan wokplattan och eldpanna
  • Det stabila stativet ger en plattform där du kan placera gjutjärnsplåten
  • Du kan enkelt lägga till mer ved genom hålen i stativet.
  • Handtagen på gallret gör den enkel att ta på och av. (Kom ihåg handskar!)
  • Njut av maten!


Mål

  • Stekyta 37,5 cm
  • Djup 5 cm
  • Vikt 5,7 kg


OBS! OBS! Här köper du bara wokplattan. Stativet får du genom att köpa en grilltopp

 

Hur man underhåller och använder gjutjärn


Gjutjärn är oftast något som håller hela livet, bara man behandlar det rätt. Och det är också viktigt att behålla släppbeläggningen på gjutjärn. Den kan snabbt rosta om den utsätts för väder och vind.

 

Så här ska du underhålla ditt gjutjärn

 

  • Se till att gjutjärnet inte är för varmt. Använd diskmedel och varmt vatten för att tvätta.
  • Om det finns mat kvar, använd gärna skrubben för att få bort detta.
  • Torka av allt vatten och låt gjutjärnet torka.
  • Sätt sedan in gjutjärnet med olja/fett innan du förvarar det.


Det är viktigt att inte använda tvål när man tvättar ett gjutjärnsgaller. Detta beror på att tvålen tar bort denna bearbetade släppbeläggning och alla goda smaker.

 

Beredning och användning av gjutjärn


Alla våra grillplattor har galler som är gjorda av gjutjärn. För att dessa ska fungera optimalt måste de förberedas för första användning. Vi går igenom punkter som man brukade följa vid användning av gjutjärn. Detta gäller också generellt för allt gjutjärn som används för matlagning.

 

Tar med sig smaken vidare

 

Det fina med gjutjärn och matlagning är att om du gör det rätt kan du bära matens smak från en middag till en annan. Mycket av smaken sätter sig i gjutjärnet och detta överförs sedan till nästa tillagning. Gjutjärn är förmodligen inte lika mycket använt nu som det brukade vara, men farmor är säker på att känna till dessa punkter när det kommer till gjutjärn.

 

Förberedelse före användning

 

Till skillnad från nyare kastruller med teflonbeläggning innehåller gjutjärn massor av öppna porer. Detta är lite opraktiskt när man lagar mat, eftersom maten lätt kan fastna. Därför bör du arbeta mot en naturlig släppbeläggning i gjutjärnet. Detta görs genom att föra in gjutjärnet med fett.

 

Första användning

 

Tvätta gjutjärnsprodukten med lite tvålvatten, skrubba lite med en diskborste och skölj av all tvål. Torka sedan gjutjärnet väl.


Sätt sedan in gjutjärnet i lämplig olja/fett. Använd en pappershandduk eller luddfri handduk för att sprida detta tunna lager runt allt gjutjärn. Områden som inte är täckta kan börja rosta. Produkter som används kan vara


- Kokosfett
- Rapsolja
- Solrosolja
- Majsolja


Kom ihåg att alltid förvara produkten torrt.


Få maten att släppa genom att skapa en släppbeläggning på gjutjärnet


Här kan du se tillvägagångssättet för hur man gör en släppbeläggning på gjutjärn

 

  1. Sätt in stekytan väl med oljan/fettet du använder. Se till att oljan/fettet tål hög värme. Bred ut det väl runt alla ytor som kommer i kontakt med maten så vill du ha en glidbeläggning som fyller ut porerna i gjutjärnet.
  2. Värm gjutjärnet på hög värme och låt stå tills oljan/fettet börjar sippra.
  3. Sedan kan du torka bort överflödig olja.
  4. Låt gjutjärnet stå på värmen tills resten av oljan är borta.
  5. Nu ska du ha en bra släppbeläggning.
  6. För att få en bättre släppbeläggning bör processen upprepas flera gånger, men detta kan göras med tiden.
Recensioner
Frågor & svar
Support
438427