448370 448370 448370

Øyo Duo Ut på tur

Knivset med filtförpackning

Varunummer: 251148
881:-Kampanjpris
1 199:-Ordinarie pris
-+
6 stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarSupport
Beskrivning
Øyo Duo "Ut på tur" är ett praktiskt knivset i hållbar filtförpackning med läderdetaljer som du enkelt kan ta med till stugan, i väskan eller ge bort i present.
Brödkniven har ett tandat egg för att lättare ta sig igenom brödskorpor och andra hårda ytor.
 
  • Bladlängd 21 cm
  • Total längd 33,5 cm.
 
Den japanska kockkniven har hål och spår för att undvika vakuum vid skärning. En mångsidig och effektiv kökskniv för kött, fisk och grönsaker.
 
  • Bladlängd 19 cm
  • Total längd 31,5 cm.
Skaften i oljad ek är formade som en triangel och ger perfekt ergonomi och ett bra grepp, så att trycket på kniven blir optimalt vid användning.
För Øyo handlar bra stålkvalitet om balansen mellan hur länge kniven håller sig vass och hur lätt den är att slipa igen. Øyo har därför valt att använda 440 stål med tillsatt vanadin för bättre slitstyrka och Molybden för värmestabilitet och korrosionsskydd. Stålet är härdat till 56 rockwell (hrc).

 

Underhåll av Øyo-knivar


Förvara knivarna i filtslidan, på en magnet eller något annat. Tvätta kniven med mild tvål, undvik diskmaskinen. Vassa knivar gör det trevligt att äta, så slippa regelbundet med Øyo knivslip och olja in skaften med neutral matolja.

 

Om Øyo

Bröderna Øyo på Geilo har tillverkat verktyg, yxor, knivar, köksartiklar och presentartiklar i över 130 år. Kvalitet är hörnstenen i familjeföretaget, och så har det varit sedan Knut Øyo startade historien 1882.

 

Recensioner
Frågor & svar
Support
448370