448361

Øyo POM Böjd Urbeningskniv

Svart skaft, 15cm

Varunummer: 251145
293:-Kampanjpris
399:-Ordinarie pris
-+
10 stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarSupport
Beskrivning
Øyo POM Böjd urbeningskniv är en traditionell köttkniv/sorteringskniv som är anpassad för urbening. Perfekt för dig som jagar själv eller köper halva djur att skära upp själv.
 
Bladet är böjt för att kunna urbena större bitar som lammlår. Svart skaft i materialet Polyoxymethylene som tål mycket slitage.
 
För Øyo handlar bra stålkvalitet om balansen mellan hur länge kniven håller sig vass och hur lätt den är att slipa igen. Øyo har därför valt att använda 440 stål med tillsatt vanadin för bättre slitstyrka och Molybden för värmestabilitet och korrosionsskydd. Stålet är härdat till 55-57 hrc.

Mått:

  • Bladlängd: 15 cm
  • Total längd: 27 cm

Förvaring och underhåll av Øyo-knivar


Förvara knivarna på en magnet eller något annat. Tvätta knivarna med mild tvål, undvik diskmaskinen. Vassa knivar gör det trevligt att äta, så slipa dem regelbundet med Øyo knivslip.

 

Om POM som skaftmaterial på knivar

Det svarta skaftet är tillverkat av materialet polyoximetylen (POM) som tål mycket slitage. POM är en semikristallin termoplast med hög mekanisk hållfasthet och styvhet. POM har god slitstyrka och låg fuktupptagning. Den goda dimensionsstabiliteten, speciellt god utmattningshållfasthet, gör POM till ett mycket mångsidigt tekniskt plastmaterial, även för komplexa komponenter.

 

Om Øyo

Bröderna Øyo på Geilo har tillverkat verktyg, yxor, knivar, köksartiklar och presentartiklar i över 130 år. Kvalitet är hörnstenen i familjeföretaget, och så har det varit sedan Knut Øyo startade historien 1882.

 

Recensioner
Frågor & svar
Support
448361