430996 430996 430996 430996
BeskrivningRecensionerFrågor & svarTillbehörSupport
Beskrivning

Lawson Arctic Trout Aramid S4 är speciellt utvecklad för öring- och havsöringsfiskare med särskilt höga krav på spöna de använder.

 

Lawson har gjort klingorna av japanskt 46-tons kolfiber med en Aramid-blandning tillsatt, vilket gör klingan 12 procent starkare än om de vore gjorda av ren kolfiber. Klingorna är också belagda med en Aramid-beläggning som gör dem mycket mer tåliga mot stötskador.

 

Lawson Arctic Trout Aramid S4 är den fjärde utgåvan av denna fantastiska spöserie. Hela fyra av fyra gånger har den fått högsta betyg i de tester den deltagit i. Det högkvalitativa spöet har bevarat sin smidiga och lätt igenkännliga verkan under åren, samtidigt som komponenterna ständigt har vidareutvecklats för bättre.

 

Lättare, starkare, smalare och känsligare är ledorden för vidareutvecklingen av denna serie. Lawson Arctic Trout utvecklades därför specifikt med öring- och havsöringsfiske i åtanke. Älvfiskarna fick också snabbt upp ögonen för dessa spön som passar utmärkt för lättare älvfiske efter smålax och havsöring. Det tredelade spöet är extremt lätt, spänstigt och snabbt. Den har också en precision och känslighet med få liknande produkter på marknaden. En matt grågrön finish med orange kant och detaljer ger en smakfull och exklusiv design som är tilltalande för ögat.

 

Arctic Trout S4 kännetecknas bland annat av extremt bra känslighet, låg vikt och en spänst som ger precisa och långa kast utan ansträngning. Spöna är också ett nöje att drilla fisk på. Prova själv och upplev skillnaden. Lawson Arctic Trout S4 levereras i ett tjockt sammetsfodral och en spötub som säkerställer säker transport till fiskeplatsen.

 

7' och 8' Haspel

Det är de längder som är att föredra vid fiske från båt och i trånga lägen med tät vegetation runt fiskeplatsen. Briljanta spön även när man lobbar små spinnare eller små flugor med blyhagel som kastvikt, ut i småbäckar och åar.

9' Haspel

Detta är ett perfekt längd för den som vill kasta wobblers, spinnare, skeddrag eller varför inte meta med betesfisk efter öring från land. Denna längd ger grymma kastlängder.

 

10' Haspel

Här är havsöringsfiskarens allroundspö. Denna längd ger långa kast för sportfiskaren även i hård vind. Spölängden gör det också lätt att styra fisk och lockar bort från hinder på stranden.

 

11' Haspel

11 fot är en längd som blir allt vanligare bland dagens havsöringsfiskare. Speciellt för mete från land och fiske med bombarda eller "öringbomber". Detta är också en utmärkt längd vid fluga eller fiske med bob fluga efter öring och havsöring i rinnande vatten. Om det är de extrema kastlängderna du är ute efter är detta förstahandsval.

 

Microwave Nanolite spöringar är av allra bästa kvalitet från American Tackle i USA. De är både patenterade och belönade med bl.a. "Årets innovation"/EFTTEX-Europe och "Bästa tillbehör"/ICAST-USA.

 

Microwave ger större precision och längre kast, pga mindre friktion efter att linan rätats ut genom den första trattformade spöringen. Linupptagningen på rullen blir också bättre och tätare på grund av denna spöring. Detta ger ett smidigare fiske som ger dig mindre problem med backlash och konstiga vindknutar. De ultralätta mikrovågsstångsringarna ger en minskad viktbelastning på stavämnet. Detta leder till en snabbare verkan i spöet jämfört med "vanliga" spöringar med högre vikt.

 

  • Grymma kastegenskaper
  • Ger mycket precisa kast
  • Minskar linslitage
  • Minimerad vikt
  • Kraftigt med ryggrad
Recensioner
Frågor & svar
Tillbehör
Support
430996