444029

Guideline SG's Orange Flashwing 5cm

Kjøp 12 fluer få gratis flueboks

Varunummer: 249703
85:-
-+
4 stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarSupport
Beskrivning

Guideline SG:s Orange Flashwing är designad för typiska översvämningsförhållanden. När floden är brun av regnvattnet eller iskall av smältande snö är detta en favorit! Men också en joker när laxen varit i vattnet ett tag och börjar bli aggressiva.

 

Denna fluga passar även utmärkt för att komplettera "motsatta teorin", när alla går med 5-8 cm hårvingeflugor i jordnära färger kan det vara otroligt giftigt att komma med en liten het orange blixtvinge på långsam lax. Rekommenderad slang är Hot Orange som krokguide.

 

Steffen Granbos Flashwings är en serie flugor gjorda av så mycket blixt som möjligt. Hela vingen består av olika typer av blixtar som utgör färgkombinationerna av hans favoritflugor i traditionella hårvingar. Blixten som används sätts ihop för att få en vinge som är väl avsmalnande och simmar bra, den är tillräckligt grov för att inte flaxa under stark ström och mjuk nog att röra sig bra i de lugnare partierna.

 

De är gjorda på US tuber, dessa har lite vikt vilket gör att de fiskar bra från det att flugan landar i vattnet. USA-tuber är tillräckligt tunga för att dyka lite, men utan att vara för tunga för de lugna delarna. Det hjälper också vingen att simma bra genom att kroppen trycks ner från vingen.

 

Flashwing-serien levereras i 5cm (6mm tub), 8cm (8mm tub) och 11cm (13mm tub) vinglängder för olika fiskesituationer. Där 11 cm vingen lämpar sig för större älvar tidigt på säsongen eller vid höga vattenflöden. 8 cm levererar bra som allroundstorlek, även när de medelstora till små floderna rinner stora på våren, eller vid regn översvämningar. 5 cm vingen är en bra joker att ta fram när alla andra på fiskeplatsen går med klassiska tubflugor, utan framgång.

 

När hela vingen är i blixt kommer den att synas mer än flugor med hår i vingen, det vill säga att 11 cm blixtvingen blir lika synlig som hårvingrör på 14-16 cm.

 

Dessa rör fiskas med en lös krok. Steffen rekommenderar att man använder ett rörrör som krokstyrning på dessa flugor med US-rör. Gärna i de färger som beskrivs under respektive mönster. På de stora flugorna har vi den bästa upplevelsen med en dubbelrörskrok.

 

GL dubbelrör #6 på de stora över 8 cm för att kroken inte ska trassla in sig i vingen. På de mellanstora och små blixtvingarna gillar vi GL X-Strong trippelkrok #8-12 bäst.


 

Flugtyp

  • Coppertube
  • Granbo Flashwings

 

Vattenfärg

  • Brunfarget vann

 

Rekommenderad krokstorlek

  • 5cm - Dubbel tubekrok str. #8
  • 8cm - Dubbel tubekrok str. #6 
  • 11cm - Dubbel tubekrok str #4 og #6

 

Vingstorlekar

  • 5cm
  • 8 cm
  • 11 cm

 

 

 

Recensioner
Frågor & svar
Support
444029