430831

Guideline GL Vulgata Spent Spinner #10

Kjøp 12 fluer få gratis flueboks

Varunummer: 245328
39:-
-+
19 stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarTillbehörSupport
Beskrivning

I vulgataperioden är den också en mycket bra attraktionskraft även när det inte finns några insekter på vattnet, men fiskarna har vant sig vid att jaga dem. Mayfly E. vulgata finns främst i vatten med bra pH. Men det förekommer även i långsamt strömmande älvavsnitt. När skymningen kommer och festen nästan är över kommer de stora fiskarna ofta på städrundan, då ska du inte vara utan denna fluga!

 

Det finns olika lösningar för att imitera en dygnsfluga med en så stor kropp. Vår erfarenhet är att polychenille är en av de mest funktionella kropparna på stora dygnsflugor. Det ger en rörlig kropp som inte hindrar effektiv krokning samtidigt som materialet har goda flytegenskaper. Detta mönster har en dubbel chenillekropp som är tvinnad och smält så att du får bättre slitstyrka och mindre minne i kroppen vs. Flugorna är gjorda av endast en tjocklek chenille. En blandning av cdc och fallskärmshackle som vingar ger en fin siluett och bra flytförmåga, skum över bröstkorgen och som ett huvud sätter pricken över i:et.

 

Generellt fiskas spinnare utan rand, men skulle du upptäcka att fisken ligger under flugan och studerar kan du bända den lite eller om den kommer vaken en stund innan flugan. Om du vet var rensfisken brukar verka är det en bra idé att kasta så lite som möjligt och låta flugan stå stilla länge. Asätare är väldigt aktiva, söker på stora områden och du kan vara ganska säker på att de förr eller senare hittar din fluga.

 

Var noga med att impregnera flugan ordentligt. Storleken kan göra det frestande att applicera för mycket på en gång, utan dosera hellre som om det vore en liten fluga och applicera i flera gånger. Och impregnera kroppen och hackla före vingarna, vingarna ska bara ha en lätt impregnering. TMC Dry Magic, Guideline CDC Oil eller Guideline CDC Gel som basimpregnering. Efter en fisk fräschar du upp hacklet/vingarna med Dry Shake Brush och använder Gel/Oil på kroppen.

Recensioner
Frågor & svar
Tillbehör
Support
430831