425941 425941 425941 425941 425941
BeskrivningRecensionerFrågor & svarSupport
Beskrivning

Guideline LPX Chrome Doublehand är superlätta tvåhandsspön med en helt ny typ av action som engagerar dig i kasten på ett helt nytt sätt. C.A.P M4.0™-tekniken ger ultralätta blad med suverän stabilitet och lyhördhet.     

 

  • C.A.P M4.0™ spöteknologi.
  • Medelsnabb action med en konstruktion som genererar snabb återhämtningshastighet.
  • Mångsidig spöverkan som klarar alla typer av fluglinor.
  • Superlätta spön med mycket låg svängGuidelinekt som gör att du kan fiska i timmar utan att trötta ut armarna.
  • Klingfärgen är blank i färgen "krickgrönt" med matchande krickfärgade surrningar.
  • FLOR-korkhandtag med gummikorkförstärkningar för att klara år av hård användning längs floden.
  • Rullfästet är i färgen "steal/grey" med "CHROME logo" och har en hårdanodiserad yta/finish som ger bäst slitstyrka.
  • Linjestyrring i titan med superlätta Zirconia-inlägg.
  • Enbenta ormringar med halvmatt gunsmoke PVD-beläggning, en solid blyfri finish utan gift.
  • Levereras i ett stångrör av polypropen med skydd och rörskydd av återvunnen polyester.
  • GL ECO-Tech™: oslipade blad som inte producerar skadliga rester/avfall i produktionen.
  • Low Toxic Resins: Lack och lim på klingorna har en låg halt av skadliga ämnen som ger en bättre arbetsmiljö.

 

LPX Chrome flugspön är byggda med en helt ny Guideline-spö. De har en medelsnabb, ¾ djup verkan. Det unika är att när spöet är laddat känner man direkt den djupa kraften som slår in tidigt i kasten, utan att farten offras i spöt. De är ultralätta, otroligt stabila med en omedelbar respons som kopplar dig till flugkastet på ett helt nytt sätt.  

 

Denna spöserie är designad för dig som jagar stor havsöring, lax eller regnbåge. LPX Chrome är premiumspön fyllda med komponenter och funktioner som du sällan ser på den här prisnivån.  Hemligheten bakom de distinkta spöfunktionerna är Guideline sin nya C.A.P M4.0™-teknik. Den består av ett avancerat kolmönster som ger bladet unika egenskaper.

 

Handlingen är medelsnabb med en snabb rekyl. Spetsen har gott om stabilitet för att ställa skarpa linjeböjar och styrka för att lyfta tunga linbågar. I kastet kommer man lätt i kontakt med spöets nedre delar, Guidelinelket sätter upp rejäl fart och kickar rejält i stopprörelsen. Med dessa egenskaper kan du kasta långt och utan ansträngning med lite kraft.

 

Sist men inte minst har stången en unik sidostabilitet. Detta gör att fluglina följer spöet extremt bra när du svänger och roterar i gipset. När kraften går i längdriktningen träffar du kasten bättre, ökar precisionen, får högre linhastighet och renare linböjar. Detta är verkligen en helt ny action som kommer att sätta standarden för Guideline sin a framtida flugspön.  

 

LPX Chrome flugspön har specialdesignade haspelfästen, kork (mjöl) handtag av högsta kvalitet med gummikorkförstärkningar för att tåla hård användning under lång tid. Åtgärderna har justerats något för de olika spömodellerna för att optimalt passa deras användningsområde.

 

För spölängder 12'3", 12'6" och 12'9", rekommenderar Guideline Guideline sin a Compact 3D+ och 4D Compact Mult Tip liners.

 

Spön från 13'9" till 15'9" levererar utmärkt med 4D Multi Tip och 3D+ skjutblock.  

 

SPÖMODELLER

  

12'3 #6/7 4st - den lättaste tvåhandaren Guideline någonsin gjort. Designad för användning i små till medelstora floder när känsliga presentationer efter molnfisk är avgörande för framgång. Fortfarande tillräckligt kraftfull för att klara både större fiskar och flugor, samt olika linor och kast. Rekommenderade val av lina är 3D+ Compact eller 4D Compact Multi Tip klumpar.  

12'6 #7/8 4st - är en allt populärare modell. Perfekt för små till medelstora floder som på Island eller som Guideline hittar längs hela Väst Norge. Ultralätt stång med suverän stabilitet och respons som kommer att hålla dig igång i timmar med lätthet. Rekommenderade val av lina är 3D+ Compact eller 4D Compact Multi Tip klumpar.  

12'9 #8/9 4st - detta spö fungerar för en mängd olika floder och fiskesituationer. En spömodell som är perfekt för alla sommardagar med medel till låg vattennivå, när du Guidelinell ha lättare fiske som inte låter för mycket på ytan. Ett spö som kopplar dig till flugkastet på ett helt nytt sätt - en av Guideline sin a favoriter! Rekommenderade val av lina är 3D+ Compact eller 4D Compact Multi Tip klumpar.   

13’9 #9/10 4st – Guidelinell du ha ett spö som täcker allt – så är det här. Lätt i Guidelinekt med en djup, medelsnabb action med massor av kraftreserver. Designad för att hantera alla gjutningsstilar och allt från sjunkande till flytande skjutklumpar. Guideline sin mest populära modell för laxfiske i Norge. För mindre erfarna kastare rekommenderar Guideline Guideline sin a Compact-klumpar i 3D+ och 4D. Mer erfarna hjul kan använda 3D+ eller 4D Multi Tip.  

14'9 #10/11 4st - är det perfekta flugspöet för tidigt laxfiske när älvarna är stora och kalla. Och när Guideline använder tunga synkliner och stora tunga flugor. Det är ett kraftfullt, men ändå otroligt lätt, stabilt och lyhört flugspö. Guideline sin favorit inför säsongsstarten och flodstora laxälvar. Rekommenderat val av lina är 3D+ eller 4D Multi Tip.  

15'9 #10/11 4st - den mest kraftfulla kanonen av dem alla. "Bring me hell or high water" - det här är inget spö för nybörjare! Designad för att klara och hantera de tuffaste förhållandena i de största laxälvarna på jorden. 

 

C.A.P M4.0 TEKNIK  

C.A.P M4.0™ levererar fantastiska funktioner med en unik blandning av precision och kraft. Den avancerade kolstrukturen i dessa stavar består av C.A.P (complex axial pattern) och enkelriktad fiberstruktur för maximal styrka och låg Guidelinekt. Enkelriktad fiberstruktur är en typ av kolfiber som inte är vävd och ligger i samma riktning för maximal styrka i bladets längdriktning. I ett C.A.P-mönster är lagren av kolfiber placerade i olika Guidelinenklar för att maximera styrka och stabilitet i alla riktningar. M4.0 ™ är det harts Guideline använder i denna typ av stångkonstruktion. Egenskaperna hos detta lim gör att det lättare tränger in mellan kolfibrerna, så att mängden lim minskar, samt tillför ökad styrka genom en starkare bindning av fibrerna. Resultatet är lättare, starkare och stabilare spön.

Recensioner
Frågor & svar
Support
425941