425929 425929 425929 425929

Guideline Fario Click #4/5

Flugrulle, Forest Grey

Varunummer: 243701
2 999:-
-+
4 stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarSupport
Beskrivning

Guideline Fario Click är en ny medlem i Fario-familjen med en mjuk och smidig klickbroms samt hel ram för att förhindra att tunna linor fastnar mellan rullens spole och gavel.

 

Till skillnad från andra märken har Guidelines modell ett justerbart klicksystem med dubbla stift, så att du kan ställa in motståndet i tre olika nivåer. Klickstiften har olika diametrar vilket gör att du får ett lättare motstånd när du vevar in lina, och ett lite hårdare motstånd när en fisk rusar.

 

Denna typ av flugrulle har ingen egentlig broms utan klick-systemet handlar mer om att undvika övervarvning av spolen. För väldigt lätt flugfiske kommer dessa rullar vara perfekta till Guidelines LPX Tactical och LPX Nymph-spön. Fario Click finns i två modeller, #23 och #45. Jämfört med den större modellen Fario LW är de naturligtvis mycket lättare, men de har också en större diameter och smalare spole.

 

Rullen kommer i ett skyddande rullfodral tillverkat i nylon. Fodralet fungerar utmärkt även när rullen är monterad på ett flugspö. Det följer även med en extra klicker samt en insexnyckel för att ha möjligheten att vända vevriktning.

 

Fario klick är en riktigt bra rulle som kommer göra din utrustning väldigt lätt och är Guidlines förstahandsval när det kommer till euronymphing. Rullen passar utmärkt när du inte fiskar efter de allra största fiskarna som kräver en kraftigare broms och längre backing.

 

CNC-fräst konstruktion, hårdanodiserad finish för suverän slitstyrka och korrosionsbeständighet. Klicken är justerbar i 3 positioner och ger lättare motstånd vid invevning. Forest Grey färg på gavel och spole samt Guideline logo i silver.

 

Enkelt att byta vevriktning Extra klicker samt insexnyckel medföljer. Rullen levereras i stoppat nylonfodral som kan användas när rullen sitter på spöt. Reservspolar tillgängliga för alla storlekar.

Recensioner
Frågor & svar
Support
425929