381629 381629 381629 381629

Guideline LPX Coastal 9'3" #7

4-delt - Enhånds

BeskrivningRecensionerFrågor & svarSupport
Beskrivning

Guideline LPX Coastal är nästa generation flugspön för rovdjurs- och kustfiske utvecklad med förstklassiga miljövänliga komponenter och en mer hållbar produktionsteknik.  

 

Nya material, ett gediget fokus på miljön och ett nytt tänk när det gäller att designa de ultimata flugspöna för kust- och rovfiske; LPX Coastal är verkligen anmärkningsvärt! Ett kompromisslöst utbud av spön gjorda för grovt fiske efter stor öring med streamers, jakt på havsöring längs kusten eller din drömresa till tropiska destinationer.  

 

Tack vare nya material och konstruktionstekniker kan Guideline göra längre spön som känns som om de är kortare. Det är låg svängGuidelinekt och platta toppstänger med snabb acceleration genom kaströrelsen som är mer förknippad med kortare 9ft-spön. Nytt sätt att lägga koldukarna och nya material ger väldigt lätta blad och känns som en 9-fotare när man kastar. Sammantaget samma egenskaper som en 9-fotare men med större räckGuidelinedd.

 

Guideline valde att göra spöna i klass 5-6-7 i 9'3" eftersom detta ger bättre räckGuidelinedd när man står i vadningen och kastar (längre avstånd mellan vattnet och spönsspetsen). Guideline handlar om praktiskt fiske och deras erfarenhet är att dessa spön inte påverkas mer av Guidelinend än traditionella 9 fots Att trycka spöet genom Guidelinenden känns tyngre när man kommer upp i längder på 10 fot eller mer, då blir spöna också mycket mer topptunga.  

 

Guideline har valt att göra modellerna i klass 8-10 på 9 fot då dessa i första hand är gjorda för att driva större fiskar och för att hålla nere trycket på handleden med dessa tyngre fluglinor. Mycket av det tyngsta fisket sker från båt och man behöver inte heller extra räckGuidelinedd. Läs mer om "Pros and Cons of 9'3" vs. 9' length in Coastal Flyrods" på Guideline sin blogg.

 

Handlingen är snabb med en snabb rekylhastighet. Jämfört med tidigare saltvattenspön är LPX Coastal lättare, mer motståndskraftig och de känns mer levande med en något djupare böjkurva. Det gör dem både lättare att kasta och mer toleranta i förhållande till små kastfel och kraftanvändningen som ofta kommer när Guideline verkligen försöker "dra på" för de längsta kasten. 

 

TEKNOLOGI 

LPX Coastal är resultatet av 3 års intensiv utveckling och sökandet efter att hitta de optimala och bästa tillgängliga lösningarna för toppprestanda och en "grönare" teknologi, i varje enskild komponent och del av spöet. Den avancerade kolstrukturen i dessa stavar består av C.A.P (complex axial pattern) och enkelriktad fiberstruktur för maximal styrka och låg Guidelinekt.

 

Enkelriktad fiberstruktur är en typ av kolfiber som inte är vävd och ligger i samma riktning för maximal styrka i bladets längdriktning. I ett C.A.P-mönster placeras prepreg-lagren i olika Guidelinenklar för att maximera styrka och stabilitet i alla riktningar.

 

Funktionerna och tekniska specifikationer för denna serie av spön är på en högre nivå än Guideline sin t banbrytande Elevation-sortiment av spön. Spektakulär prestanda och styrka trots en otroligt låg Guidelinekt.      

 

SPÖMODELLER 

9'3" #5 & #6: De perfekta spöna för lugna dagar Guidelined kusten eller i skyddade Guidelinekar där du behöver kunna presentera små räkor och mindre flugor till molnhavsöringspatrullering. Även mycket bra spön för lättare streamerfiske för inlandsöring från land och från flytring. Spöna har en snabb och lyhörd verkan som enkelt sätter fina, snäva linböjar. Spetsen är välbalanserad, känslig och gör att du kan fiska med tunnare spetsar Guidelined behov.  

 

9'3 #7 & 9' #8: Allroundspön för kustfiske runt om i Europa. Dessa flugspön är gjorda för att klara större flugor, mer Guidelinend, sänkor och skjutande klumpar. Låg sGuidelinengGuidelinekt och bra kontakt mellan spets och botten gör dem till en fröjd att både fiska och kasta med på långa pass. Handlingen är snabb med en bra känslighet ner i den nedre tredjedelen av bladet som laddas effektivt när du ber om det.  

 

9ft #10 & #12: De två mest kraftfulla modellerna av LPX Coastal är perfekt lämpade för fiske efter arter som hälleflundra, torsk och tonfisk, eller för tropiska arter som tillstånd, jack och tarpon. Det är kraftfulla spön som ändå är väldigt lätta och byggda för att ha tillräckligt med muskler i botten för att driva stora fiskar effektivt. Samtidigt har de goda kastegenskaper genom en mer tolerant och smidig toppdel. 

 

DETALJER - MILJÖÖVERVÄGANDEN    

C.A.P M4.0 Technology (Complex Axial Pattern) med olika lager av 40T och 36T material i varierande Guidelinenklar. Miljövänlig krympslang av polypropen runt bladet när det tillverkas. Oslipade blad som inte ger skadliga rester/avfall. Super Grade korkhandtag för lång hållbarhet. Rumpa och främre delen av handtaget av formamidfri EVA. 

 

Miljövänlig låg-VOC epoxi på surrningar och blad. Linjestyrring i titan med superlätt Zirconia-inlägg. Stångskyddet är tillverkat av återvunnen polyester från REPREVE™. Stångröret har en låg diameter, 50 mm och är tillverkad av återvunnen PP (polypropylen) YKK NAUILON dragkedja som består av 89% kemiskt återvunnen polyester. 

 

Inget skyddplast på handtaget. Alla modeller är 4-delade.   REPREVE™ är den ledande och mest pålitliga tillverkaren av textilier gjorda av återvunnet material (inklusive plastflaskor). Produkter gjorda med REPREVE™ gör skillnad.

 

Modell Lengde Klasse Vekt Deler Håndtak Anb. kastevekt
LPX Coastal 935 9´ 3" #5 90 g 4 pc Full wells w butt 11-13g / 170-200 grains
LPX Coastal 936 9´ 3" #6 92 g 4 pc Full wells w butt 13-15g / 200-230 grains
LPX Coastal 937 9´ 3" #7 94 g 4 pc Full wells w butt 17-19g / 260-290 grains
LPX Coastal 908 #8 95 g 4 pc Full wells w butt 19-21g / 290-325 grains
LPX Coastal 9010 #10 108 g 4 pc Full wells w butt 24-26g / 370-400 grains
LPX Coastal 9012 #12 116 g 4 pc Full wells w butt 31-34g / 480-525 grains


Recensioner
Frågor & svar
Support
381629