320713

G. Loomis Asquith 9' #6

Enhånds

Varunummer: 208876
13 499:-
Midlertidig utsolgt hos leverandør
Få mail når varen er på lager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarSupport
Beskrivning

G. Loomis Asquith

G.Loomis Asquith är den snabba toppmodellen, och är utrustad med en mjuk topp för att ge dig den perfekta känslan och precisionen i alla kastlängder. Den extremt kraftfulla spöserien känns väldigt lätt i handen och har en lätt sving vikt.

 

Legenden och världsmästaren i casting, Steve Rajeff finjusterar designen, och Shimano producerar ämnena i Japan. De färdiga spöna skickas sedan till G.Loomis-fabriken i Woodland, Washington, där spöna färdigställs. Hemligheten bakom spöets aktion är Shimanos Spiral-X-teknik. Spiral-X är unik jämfört med konventionella flugspön på dagens marknad. Processen består av att använda en speciell kolfibertejp, så kallad Infinity-tejp, som lindas runt mandrillen i 45 graders vinkel. I nästa steg tillsätts Muscle Carbon, och slutligen ytterligare en omgång Infinity-tejp, men med motsatt 45 graders vinkel mot det första lagret så att det blir ett X-mönster.

 

Resultatet av denna teknik är att man bygger Asquith med 15–20% mindre kolfiber, och ändå uppnår samma styrka som NRX-serien, - NRX som upplevs vara en av de absolut starkaste klingorna på dagens marknad. En annan fördel med Spiral-X är att den stoppar vridningar i klingan under belastning så att spöet alltid ger bästa möjliga prestanda. Detta ger en riktad kraftöverföring, exakta kast och bra kontroll när du drillar fisk. Spiral X ser också till att fibrerna inte pressas ihop så att klingan blir oval vid böjningspunkten och därmed svagare. Asquith är med andra ord ett fiskespö som levererar vid vattnet.

 

Asquith är utrustad med 1 - 2 nyutvecklade Titanium SiC spöringar som gör att du skjuter linan bättre, samt flexibla nickel/titanringar av bästa kvalitet. Korkhandtagen designades av Steve Rajeff. Från klass #7 och framåt görs ”fullwells” handtag något smalare bak än på andra liknande modeller. Detta görs för att få ringfingret och lillfingret närmare baksidan av handen vilket ger mer kraft och bättre komfort under fisket speciellt under långa kast. Rullfästet, speciellt designat av Shimano, är av typen Double Uplocking Aluminium - mycket robust och lätt i vikt.

 

  • Shimano Spiral-X teknologi
  • Titanium SiC spöringar
  • Double Uplocking Aluminium rullfäste
  • Fullwell korkhandtag designat av Steve Rajeff

 

Modell Klasse Lengde Deler Type håndtak
G.Loomis Asquith #5 9' 4 A
G.Loomis Asquith #6 9' 4 A
G.Loomis Asquith #7 9' 4 A
G.Loomis Asquith #8 9' 4 B
G.Loomis Asquith #7 13' 4 B
G.Loomis Asquith #8 13'6" 4 B
G.Loomis Asquith #9 14' 4 B
G.Loomis Asquith #10 15' 4 B

B - Fullwellshåndtak

 

Recensioner
Frågor & svar
Support
320713