396650 396650 396650

Fishmadman Collie Doch Holo Alu Tube #1

Köp 12 flugor och få en gratis flugbox

Varunummer: 233993
45:-
-+
5 stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarSupport
Beskrivning

FishMadMan Collie Dog Holographic Aluminium Tube flugor kommer är ett flugmönster nära besläktat med långvingade flugor, och du hittar varianter av dessa berömda laxrörsflugor i flugfiskebutiker runt om i världen.

 

Collie Dog flugan är ett gammalt skotskt flugmönster designat i slutet av 1800-talet. Det var förmodligen en av de allra första, om inte den första hårvingade laxflugan någonsin, som sattes ut på en laxälv.

 

Collie Dog designades ursprungligen för att knytas på dubbla eller enkla krokar - Idag knyts de flesta Collie Dogs på ett rör - med eller utan silverkroppen. Eftersom hår från Collie-kunder (Border Collie) kan vara svårt att få, eftersom handel är förbjuden eller att du inte äger en Collie-hund själv, kommer de flesta sportfiskare att nöja sig med kvalitetshår från getter som Kashmir-geten.

 

Tubflugor med långa vingar som Sunray Shadow och Collie Dog är unika flugor i laxflugornas värld. Flugor med ett enda uttryck föredras på många floder över norra halvklotet.

 

Dessa flugor med sin vågiga vinge kan ha ett hypnotiskt grepp om laxen. Rätt presenterad kommer laxen att gå långt för att fånga en fluga som Sunray Shadow eller Collie Dog, ofta jagar flugan över floden - slår den spektakulärt mycket som de attackerar en wobbler, sked eller spinner - Håll ett öga på när du fiskar flugan och ta den hela vägen in i banken...det här är en fluga som laxen kommer att hålla med hela vägen - och den kan träffa den i sista sekund.

 

Stora pipflugor förknippas ofta med laxfiske under häxningstiden... men de kan användas i alla slags fiskesituationer.

 

När man fiskar nära ytan med långvingade flugor ser sportfiskare ofta laxen reagera på flugan genom att plaska eller vakna, vilket kan vara ganska användbart – när man faktiskt vill ta reda på om poolen håller fisk eller inte. Flugor som dessa kallas också: lyftare eller reaktionsflugor.

 

 

OBS - Dessa tubflugor kommer utan krok, även om bilderna visar en bild med en.

 

Detaljer om de olika storlekarna på FishMadMan Collie Dog


Collie Dog Holographic Alu. rör #1/2


Detta är den lilla versionen av Collie Dog Holographic-serien - Storleken motsvarar en # 6 - 4 fluga. Collie Dog flugmönstret är förmodligen det äldsta kända hårvingmönstret - och än i dag ett av de mest använda flodmönstren. Vi gör det här mönstret på aluminiumrör - det fungerar perfekt på alla floder vi känner.

 

Detta är en 50 – 55 millimeter fluga...eller liten version – Slangen är 13 millimeter lång (# 1/2) – Aluminiumslangen förlängs med en bit mjuk slang…Ett så kallat krokstöd; Detta flexibla rör gör att du kan placera den krok du vill ha - Krokstödet tar även större krokar än de vi föreslår.

 

 

Collie Dog Holographic Alu. rör #1


Detta är den mellanstora versionen av Collie Dog Holographic-serien - Storleken motsvarar en # 1 - 2 fluga. Collie Dog flugmönstret är förmodligen det äldsta kända hårvingmönstret - och än i dag ett av de mest använda flodmönstren. Vi gör det här mönstret på aluminiumrör - det fungerar perfekt på alla floder vi känner.

Detta är en 60 – 70 millimeter fluga… eller medium version – Slangen är 25 millimeter lång (# 1) – Aluminiumslangen förlängs med en bit mjuk slang…Ett så kallat krokstöd; Detta flexibla rör gör att du kan placera den krok du vill ha - Krokstödet tar även större krokar än de vi föreslår.

 

 

Collie Dog Holographic Alu. rör # 1.5


Detta är den stora versionen av Collie Dog Holographic-serien - Storleken motsvarar en # 1/0 - 1 fluga. Collie Dog flugmönstret är förmodligen det äldsta kända hårvingmönstret - och än i dag ett av de mest använda flodmönstren. Vi gör det här mönstret på aluminiumrör - det fungerar perfekt på alla floder vi känner.

Detta är en 70 – 75 millimeter fluga… eller stor version – Slangen är 38 millimeter lång (# 1,5) – Aluminiumslangen förlängs med en bit mjuk slang… Ett så kallat krokstöd; Detta flexibla rör gör att du kan placera den krok du vill ha - Krokstödet tar även större krokar än de vi föreslår.

Recensioner
Frågor & svar
Support
396650