432859 432859 432859

Exped Orion II extreme moss

Perfekt helårstelt

Varunummer: 246003
11 899:-
Midlertidig utsolgt hos leverandør
Få mail når varen er på lager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarSupport
Beskrivning

Exped Orion Extreme II är ett stabilt rejält tält för året runt bruk. Passar för dig som söker efter ett tält utan begränsningar.

 

Orion Extreme II är ett rejält kupoltält med väl tilltagna utrymmen, speciellt innertältet som har en innerhöjd på hela 125 cm! Det är bäst i klassen, men även platsen där du ska sova är hela 130 cm bredd så det finns plats för att ha 2 st extra breda madrasser intill varandra. Passar alltså perfekt för dig som söker efter mer komfort.

 

Orion har gott om plats tack vare kupolformen så sidorna blir nästan helt raka och med bra höjd i innertältet. Lägg därtill två ingångar, möjlighet att öppna upp båda sidorna för att få extra ventilation och utsikt.

Packvolymen är betydligt mindre än de flesta liknande tält, det gör att du faktiskt får ner hela tältet inuti ryggsäcken.

 

Exped Orion Extreme är ett året runt tält och klarar av de extrema förutsättningar som kan råda vintertid med hård vind och tung snö. Men detta tält saknar så kallad snökjol så du får planera lite mer vart du placerar tältet och packar snön ordenligt runt omkring så inte snön far in under yttertältet.

 

De stora absiderna ger möjlighet att ha mycket prylar på ett bra sätt och ni har dessutom varsin egen plats för prylar. Du kan t.ex. laga mat i absiden, men tänk på ventilationen! Du kan även rulla upp tältduken i absiderna och på så sätt få en stor öppning så du kan njuta av utsikten även om det är oväder utanför tältduken. Ovanför ingången finns ett litet tak som skyddar nederbörd från att komma in i innertältet.

 

Innertältet är i ett ljust material som släpper in ljus och skapar bra ventilation. Dörröppningarna har insektsnät för hela dörren och det ger extra bra ventilation. Det finns flera fickor på sidorna av innertältet där du kan förvara prylar, och du ser enkelt vad som finns i då de är i genomskinligt nät. Det finns även en nätficka i taket där du kan lägga ömtåliga saker. Dragkedjorna har en självlysande dragsnodd som lyser i mörkret.

 

Ventilationen i kupoltält är väldigt bra, vid varm fuktig väderlek är det bara att öppna de båda absiderna och låta vinden lufta rakt igenom tältet.
Det kan vara skönt under varma sommardagar!

Tältstängerna har färgkodade kanaler så du snabbt hittar vart de ska sättas i. Vid stångkanalen finns en justering för att spänna upp yttertältet.

 

  • Minimal vikt: 2800 g (tält, innertält, tältbågar)
  • Mått innertält: 130x215 cm
  • Höjd innertält: 125 cm
  • Mått yttertält: 215x130x125 cm
  • Absidarea: 2,3 m²
  • Material innertält: 30 D ripstop nylon 15 D No-See-Um mosquito mesh nylon, fri från flamskyddsmedel, Oeko-Tex 100 certifierad
  • Material golv: 70 D taffeta nylon, PU belagd tejpade sömmar, Oeko-Tex 100 certifierad

 

Ingår i paketet:

  • Reparationssats med lagningslappar, nål, tråd, extra "del av" tältbåge
  • Packpåse
 

  

  

  
Recensioner
Frågor & svar
Support
432859