619926 619926

Osean krabbekokersett komplett

35 Liter, 16kW

Varunummer: 257531
2 499:-
-+
20+ stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarTillbehörSupport
Beskrivning

Osean crab cooking kit är ett set bestående av brännare, stativ, IGT högtrycksregulator för hushållsflaskor med slang och gryta.

 

OBS: Leveres med Norsk kobling for gassflaske så denne må byttes ut.

 

Helt enkelt allt du behöver för att tillaga allt från krabba till hummer! Du behöver bara det önskade innehållet, som vi tyvärr inte har i lager. Men vi har allt du behöver i form av kastruller, rep, flottar etc. så det finns gott om möjligheter att få världens bästa skaldjur, både fiskade och tillagade i din egen trädgård!

 

Hur tillagar man krabbor?


Att tillaga krabbor är faktiskt mycket enkelt och kan göras av vem som helst i hushållet! Koka upp vatten och tillsätt salt, ca 35 g per liter. salthalten varierar mycket från person till person, så det är viktigt att lära känna och testa. men en enkel tumregel är: Det ska vara lite saltare än havsvatten. Om du lagar mat vid havet kan du faktiskt använda saltvatten som är lättillgängligt!

 

Lägg en krabba i taget i det kokande vattnet och låt vattnet koka upp igen innan du lägger i en ny krabba. Låt koka i 15-20 minuter beroende på storlek, de största krabborna tar 20 minuter. Ta sedan upp krabborna ur vattnet och låt dem svalna på rygg i minst 15 minuter. Om krabban ska sparas till ett senare tillfälle ska den ställas svalt efter att den svalnat.

 

Om krabban skall vara död när man lägger den i vattnet är omdiskuterat, den vanligaste metoden är att lägga levande krabbor i det kokande vattnet, men då kan det hända att det kommer ut lite "mat" ur krabban och smutsar ner vattnet.

 

En annan metod är att lägga dem på is innan kokning, vilket gör dem medvetslösa, vilket många anser är mer humant. Du kan också sticka en kniv genom "huvudet" innan du lägger dem i vattnet.

 

 

Hur rensar man krabbor?


Att rensa krabbor är inte så svårt. Börja med att bryta av klorna och lyft sedan upp "huset" på krabbans skal. Ta hand om krabbans skal. Trots sin lite oaptitliga färg och konsistens smakar det himmelskt när det blandas med det ljusare och mer smakneutrala köttet. Perfekt på en brödskiva med smör, citronpeppar, dill och dina favorittillbehör.

 

Ta bort den så kallade påven genom att trycka ner klaffen i mitten mellan ögonen med två fingrar, ta sedan bort gälarna på båda sidor om huset. När du har tagit bort gälarna kan du dela huset i två delar genom "mittremsan" som syns när du tar bort de två lösa "flikarna" och sedan kan du helt enkelt gräva ut maten. Det här är ett jobb som kräver lite tid men som verkligen är värt det! Klorna är däremot ett mycket enklare och snabbare jobb. Här använder du helt enkelt en nötknäppare för att öppna klorna och gräva ut det kött som du hittar. Och det finns inget bättre än att äta klorna som fingermat. "Havets revben".

 

Bon Appétit och skitfiske!

 

 

Information om produkten

 

  • Aluminiumgryta med en volym på ca. 40 liter
  • Brännare i gjutjärn fäst vid basen
  • Basen har "rullbyglar" som kan justeras till två höjder för säker användning
  • Propangas (ingår ej)
  • Justerbar CE-godkänd regulator. Typ IGT Jumbo B235 Ice, 3-16 bar. EN 16129-DG4041.
  • Slang 1,20M med anslutningsventiler (3/8" LH mut + 1/8"( EN 16436 gummi)
  • Effekt ca. 14900 W
  • Vatten kokar på ca 20-25 min. Beroende på vattenmängd och temperatur.

 

Varning

 

  • Läs detta noggrant innan du använder krabbpannan
  • Endast tillåten för utomhusbruk och under uppsikt
  • Placering ca 2 meter från andra material som kan vara brandfarliga
  • Endast godkänd gasol får användas
  • Byt inte gasolflaska när brännare och utrustning är varm eller i bruk.
  • Årlig inspektion av slangen (användningsdatum tryckt på slangen)
  • Vid gasläckage - stäng ventilen och koppla bort gasolflaskan. Kontakta din återförsäljare.
  • När krabbkokaren inte används (förvaring) måste gasolflaskan vara bortkopplad.

 

Rengöring av utrustning  

  • Skölj med rent vatten. Salt kan skada metall över tid.
  • Förvara på en torr plats. Förvara kastrull och botten separat på grund av galvanisk korrosion mellan metallerna.
Recensioner
Frågor & svar
Tillbehör
Support
619926