308998 308998 308998

Kapten Sig's Crab Bait

Perfekt till krabbfiske

Varunummer: 205022
249:-
Midlertidig utsolgt hos leverandør
Få mail når varen er på lager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarSupport
Beskrivning

Sig Hansen, känd för de flesta från Deadliest Catch on Discovery, har tillsammans med norska forskare tagit fram ett krabbbete för fickkrabbor.

 

8 beten per påse - Totalvikt: 1,4kg
Betet är en sorts tablett som läggs direkt i betespåsen. (undvik beteslåda). Vissa kommer att sönderfalla snabbt, för att så snabbt som möjligt sprida den "goda lukten" till alla krabbor i området. Den andra delen av tabletten är långtidsverkande och ska locka krabbor i totalt 48 timmar.

 

Betet är baserat på restråvaror från fiskeindustrin, naturkemikalier och är format som torra briketter. Den är lätt att förvara, rengöra och inte minst tidsbesparande jämfört med att fiska bete själv. När betesbriketten kommer i kontakt med vatten kommer den att avge en stark lukt som varar upp till 48 timmar. Det ger också krabbor som är långt borta tid att hitta teina.


Utöver dessa fördelar finns det en stor fördel för miljön: Bara i Norge används 20 ton bete per dag. Detta är i huvudsak säga. Att använda restråvaror kommer alltså att rädda världens matpannor. Det är inte ovanligt att en yrkesfiskare spenderar flera veckor om året på att fiska bete inför säsongen. Vilket kräver både bränsle, lagringsutrymme och frysning.


Produkten är tillverkad i Norge.

Recensioner
Frågor & svar
Support
308998