139604 139604 139604

Brynje Arctic Vest sort XXL

Innovativt to-lags funksjonsvest

BeskrivningRecensionerFrågor & svarSupport
Beskrivning

Brynje Arctic Väst Svart

 

Väst med hög hals och dragkedja fram, två lägre fickor med dragkedja.

Arctic Double Serien är en innovativ två-lags funktionsplagg baserad på vår unika nätstruktur innerst mot kroppen kombinerat med den finaste av ull (Merinoull) på utsidan.

Denna lösa två-lags kombinationen är väldigt lätt jämfört till den värmeefekt som uppnås. Insidan håller sig torr på grund av få kontaktpunkter mot huden och polyklonala garnet som tar upp lite fuktighet. Nätmaterialet binder mycket luft som är hemligheten bakom den suveräna funktionen. ( Lätt , Torr, och Varm ). Vid aktivitet leds fuktighet effektivt bort från kroppen där ullen suger upp och avdunstar fukten vidare ut och utformar ett isolerande lag över luftfickorna i nätet.
Inget annat underplagg uppnår den samma egenskapen i en och samma produkt. Används av proffetionella aktörer i olika fält där dessa egenskaper krävs. Passar ypperligt till all frilufts aktivitet och är en klassiker på utflykt och expeditioner. Bäst i test en rad gånger och vinnare av «Teko» innovationspris.

 

  • Vikt: 350 g
  • Materialvikt: Yttertyg 220 g/m2
  • Materialvikt: Nät 140 g/m2
  • Material: 80% merinoull 20% polyamid - 20,5 micron, 100% polypropen nätfoder
  • Modell: Unisex

 

OM Brynje:
Sedan 1887 familjeföretaget Brynje varit känt för kläder av hög kvalitet. Brösts kan plagg som fungerar i kallt klimat. Att äventyrare tog produkterna till toppen av Mount Everest först, är bara ett bevis. Plaggen har bekräftat sina solida egenskaper i både nord- och sydpolen, samt norsk räddningstjänst och norska specialstyrkor. Innovation och lekfullhet är nyckelord Brynje.

 

Hur man klär sig:
Klä dig i olika lager för att reglera temperaturen och hålla dig varm och torr. Hur många lager du bör ha beror på aktiviteten, vädret och vad du föredrar. Det finns i huvudsak tre olika lag vi kommer att nämna. Inre skikt, mellan skikt och yttre skikt. Varje skikt har en separat funktion. Det inre skiktet bör transportera bort fukt från kroppen så att du håller dig torr och varm. Mellanskiktet är för isolering och värme, medan det yttre lagret skall släppa ut fukt. Detta lager skall också blockera för vind och väder.

1.Det inre skiktet bör vara i kontakt med huden. Här ska du välja ett material som transporterar fukt bra och är någolunda åtsittande. Ull och polypropen helst nät är exempel på den typ av material du bör välja. Undvik: Bomull eftersom detta material tar upp fukt och blir snabbt fuktigt, vilket innebär att du snart blir blöt och kall. Det inre skiktet finns i olika tjocklekar och vikter. Välj från aktivitetsnivå och utetemperaturen. Tjockare produkter kan ha mindre fukttransport än tunnare produkter, men de har bättre isoleringsegenskaper .

2.Mellanskiktet bör vara något lösare än inre skiktet men ändå ha god kontakt med det inre skiktet för att få det att fungera som bäst. Det mellersta lagret bör ge isolering men också transportera bort fukt från det inre skiktet till det yttre skiktet. Fleece, ull, polypropen, polyester är exempel på material som du bör välja. Ett stort plus är om plagget har flera justeringsmöjligheter så som lång dragkedja, hög krage, huva och pulsvärmare.

3.Det yttre skiktet för att blockera samt hålla ute vind och väder samtidigt som att fuktigheten skall «sippra» ut. Vanliga plagg är skaljackor i GoreTex eller liknande material. Här är det också viktigt med extra justeringsmöjligheter som ventilation under armarna, justerbar huva och lång dragkedja. Här måste man välja utifrån aktivitet.

Så: Vid att klä sig i lag kan man enkelt justera temperaturen vid att ta av eller på sig plagg. Var också klar över att kläderna snabbt förlorar sina egenskaper om man inte följer underhålls råd till plagget. Omhändetagna kläder ger dig inte bara en bättre träning, vandring, eller prommenadupplevelse. Den gör dig också säkrare.

Recensioner
Frågor & svar
Support
139604